Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Δυναμώνει ο απεργιακός ποταμός

Πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για συμμετοχή στην απεργία

Διογκώνεται καθημερινά ο αριθμός συνδικάτων και σωματείων του ιδιωτικού τομέα που, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προκηρύσσουν απεργία για τις 10 Φλεβάρη. Παράλληλα χτες η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) με επιστολή που απέστειλε προς το Προεδρείο και τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ ζητά να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας και να προκηρύξει απεργία στις 10 Φλεβάρη. Στην επιστολή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ σημειώνουν:

«Η εργατική τάξη της χώρας μας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, που είναι σε εξέλιξη, πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα της. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προτείνουν να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και να πάρει απόφαση για να ανοίξει νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων με αιχμή τις ΣΣΕ, τις απολύσεις, την ανεργία, τα ζητήματα της Υγείας και της ακρίβειας κλπ.

Να προκηρυχθεί 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη.

Ηδη αρκετές οργανώσεις έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις. Οπως τα περισσότερα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα. Ακόμη αρκετά Συνδικάτα και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Επίσης η οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, Ομοσπονδίες κλπ.».

Απεργιακές αποφάσεις παντού

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ ήδη ανταποκρίθηκαν οι παρακάτω οργανώσεις:

Τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Νάουσας, Λαυρίου, Φωκίδας, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Λέσβου.

Οι Ομοσπονδίες: Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών & Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία μισθωτών Τύπου & Χάρτου Ελλάδος.

Τα Σωματεία Αθήνας: Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό, Δέρμα, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ξύλο, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βύρωνα.

Τα Σωματεία Πειραιά: Πανελλαδική Ενωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Ενωση Λογιστών, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων, Καθαρίστριες Δημοσίων Σχολείων.

Τα Σωματεία Θεσσαλονίκης: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες & Πληροφορική, Σωματείο Καθαριστριών σε εργολάβους, Σωματείο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας (Τυπογράφοι), Ενωση Λογιστών, Σωματείο Εργοστασίου «Πλαίσιο», Συνδικάτο Οικοδόμων, Παράρτημα Σωματείου Εργαζομένων στα «Carrefour - Μαρινόπουλος».

Τα Σωματεία στη Λάρισα: Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων & Συναφών Χώρων, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών.

Ούτε στιγμή χαμένη

«Δεν επιτρέπεται πια να χάνουμε χρόνο. Κάθε στιγμή που περνά χωρίς οργάνωση της πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν, μετρά σε βάρος μας»! Με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην απεργία. «Οι εργοδότες του κλάδου -σημειώνει - οι φαρμακοβιομήχανοι "χτυπούν" τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι αναλογιστικές μελέτες που προωθούν για τα Ταμεία, στο πλαίσιο των νέων αντιασφαλιστικών σχεδιασμών τους, θα βάλουν ταφόπλακα στις επικουρικές συντάξεις και στο σύνολο των παροχών των επικουρικών ταμείων, επομένως και στο ΤΕΑΥΦΕ (ΤΕΑΙΤ). Τα ΒΑΕ ουσιαστικά καταργούνται και ο κλάδος μας πετάγεται "απ' έξω"».

Να πάρουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του νησιού την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους καλεί και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, που προκήρυξε για τις 10 Φλεβάρη παλλεσβιακή πανεργατική απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Σαπφούς στις 10.30 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ