Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ζήτησαν από ξενοδόχο να απαγορεύσει δράση του ΠΑΜΕ

Ρεσιτάλ υποταγής στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και σε βάρος των εργαζομένων, έδωσε για ακόμα μια φορά χτες ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ) και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (ΔΑΚΕ), που από κοινού και ξεπερνώντας σε πρακτική ακόμα και την ίδια την εργοδοσία χτες το μεσημέρι ζήτησαν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου «ΝAFPLIA PALACE» να απαγορεύσει στον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, εκλεγμένο με τις δυνάμεις της ΔΑΣ, στέλεχος του ΠΑΜΕ, και σε άλλα στελέχη του Μετώπου να συναντηθούν και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Το επιχείρημα, μάλιστα, που χρησιμοποίησαν ήταν ότι ο συνδικαλιστής δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και δεν έχει το δικαίωμα να περιοδεύει στους χώρους δουλειάς με την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας, αν δεν το επιτρέψει ο πρόεδρός της, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ!

Την εντολή μετέφερε στον συνδικαλιστή ο ίδιος ο διευθυντής του ξενοδοχείου και μάλιστα λίγη ώρα νωρίτερα η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών είχε δώσει ήδη μια πρώτη μάχη στο σαλόνι του ξενοδοχείου, αναγκάζοντας τον διευθυντή να υποχωρήσει από την αρχική κατηγορηματική του άρνηση η αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Ηρθε, όμως, η καίρια παρέμβαση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για να βοηθήσει την εργοδοσία να αποφύγει το «σκόπελο» της επαφής των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις, και, μάλιστα, ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία, αφού δε θέλουν οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι, να οργανωθούν, να αντιπαρατεθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Μάλιστα, στέλεχος του ξενοδοχείου είχε τηλεφωνήσει στον Ν. Παπαγεωργίου, καθώς η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών έφυγε για να πάει σε άλλη περιοδεία και θα επέστρεφε την ώρα του διαλείμματος, και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να έρθουν από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., οπότε οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο διάλειμμα. Ο ίδιος άνθρωπος τηλεφώνησε στον συνδικαλιστή τρία λεπτά αργότερα, για να δηλώσει ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τον ενημέρωσε πως ο συνδικαλιστής δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για να βρεθεί με τους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων» καταγγέλλει τη νέα κατρακύλα των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και υπογραμμίζει: «Ηταν, είναι και θα είναι υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην οργάνωση της εργατικής τάξης. Στέκονται στο πλευρό της εργοδοσίας, όχι μόνο συνυπογράφοντας την καταδίκη των εργαζομένων, αλλά υποκαθιστώντας την εργοδοσία όπου χρειάζεται, προκειμένου να μην επιτρέψουν την επαφή των εργαζομένων με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Τους ενημερώνουμε ότι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η νέα κατρακύλα τους είναι μια θέση δίπλα στα πρόσωπα όλων εκείνων που με χαφιεδισμό και προδοσία προσπάθησαν να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα και την ιστορική αποστολή της τάξης μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τους βάλουν στο περιθώριο. Αυτός ο συσχετισμός δύναμης στις ομοσπονδίες και στα εργατικά κέντρα όπου κυριαρχούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και οι συνεταίροι τους είναι μέρος του προβλήματος για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων των εργαζομένων να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ