Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΕ
«Τα 294 ευρώ επίδομα ανεργίας φτάνουν μόνο για φασολάδα»

Σταθμός η απεργία στις 23 Φλεβάρη

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Απέναντι στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική που έχει αναγάγει σε «ιερό και όσιο» την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και με σύνθημα: «Ούτε βήμα πίσω. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ναυτεργατικές Ενώσεις και Επιτροπές Ναυτεργατών, όπως έδειξε η χτεσινή ναυτεργατική κινητοποίηση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, ενώνουν πλέον τα αγωνιστικά τους βήματα με τα ταξικά ναυτεργατικά Συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Με σταθμό την πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 23 Φλεβάρη, «βάζουν μπρος» για την καλύτερη οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, για την κλιμάκωση των ναυτεργατικών αγώνων, αλλά και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για να δοθεί η κατάλληλη απάντηση σε αυτήν την πολιτική.

Τη χτεσινή κινητοποίηση των ναυτεργατών στο ΓΕΝΕ, διοργάνωσαν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών (ΠΕΡΠΝ), Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ, ενώ συμμετείχαν και άλλα ναυτεργατικά σωματεία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγιναν προσυγκεντρώσεις ναυτεργατών σε ναυτεργατικές Ενώσεις, οι οποίες κατέληξαν έξω από το ΓΕΝΕ, δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, όπου οι άνεργοι «έστησαν» και πάλι το μεσημεριανό τους τραπέζι με φασολάδα. Με ό,τι δηλαδή μπορούν να αγοράσουν με τα 294 ευρώ που καταβάλλεται ως επίδομα ανεργίας και αυτό σε ελάχιστους, αφού οι προϋποθέσεις είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες απαίτησαν η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του ΓΕΝΕ να περάσει στα χέρια τους, για να σταματήσει να είναι «παράρτημα» των δουλεμπόρων και των εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ