Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εβδομάδα Εργατικής Πρωτομαγιάς

Σύσκεψη διοικήσεων σωματείων χτες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη

Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας
«Με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας» είναι το κεντρικό σύνθημα των πολύμορφων εκδηλώσεων για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Εβδομάδα Εργατικής Πρωτομαγιάς, που κήρυξε το ΕΚΛ, από την Τετάρτη 27 Απρίλη έως την Τρίτη 3 Μάη, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της διοίκησής του. Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη διοικήσεων σωματείων στα γραφεία του ΕΚΛ, στην οποία συζητήθηκαν ο σχεδιασμός δράσης και τα οργανωτικά μέτρα σε χώρους δουλειάς και κλάδους ενόψει της Πρωτομαγιάς. Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος Τάσος Τσιαπλές επισήμανε την ανάγκη να γίνει ιδιαίτερη δουλειά στη νεολαία, στις γυναίκες και στους μετανάστες.

Οσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΚΛ είναι:

-- 24ωρη πανεργατική απεργία, την Κυριακή 1 Μάη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Κήρυξη 1 ώρας στάση εργασίας, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους, για τις ημέρες Τετάρτη 27/4, Πέμπτη 28/4, Παρασκευή 29/4/2011.

-- Συγκέντρωση ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ την Τρίτη 19 Απρίλη για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και κατά της ανεργίας.

-- Προβολή ταινίας στην αίθουσα του ΕΚ, την Τετάρτη 27 Απρίλη, σχετικά με την καπιταλιστική κρίση.

-- Εκδήλωση - συζήτηση για τα νέα ζευγάρια, την Πέμπτη 28 Απρίλη.

-- Συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι, την Παρασκευή 29 Απρίλη.

-- Αγώνας εργατικού δρόμου, το Σάββατο 30 Απρίλη.

-- Εκθεση βιβλίου σε όλες τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ επισημαίνει ότι «οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά και η ίδια η απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση της έντονης πάλης που αναπτύξαμε την προηγούμενη χρονιά». Και τονίζει ότι η κλιμάκωση της επίθεσης απ' τη μεριά του κεφαλαίου επιβάλλει την κλιμάκωση της πάλης απ' τη μεριά του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Κλιμάκωση για μας - συνεχίζει - είναι νέες μάζες εργατών να μπουν στον αγώνα, να πάρουν ευθύνη στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας με τη γραμμή της αντίστασης και της αντεπίθεσης, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ