Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»
Επιχειρεί μείωση μισθών έως 30%

Μείωση των μισθών μέχρι 30% επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ», στα Φάρσαλα. Η εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση - εργάζονται περίπου 250 άτομα - συνεχίζεται με σύμμαχο την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου (ΔΑΚΕ), που είχε συναινέσει στις απολύσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και φτάνουν τις 350 και σε όλες τις άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις και μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως εκ περιτροπής εργασία, προσπάθεια επιβολής επιχειρησιακής σύμβασης κ.ά.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας καταγγέλλει ότι η εργοδοσία, για να επιβάλει τη μείωση των μισθών, προσπαθεί να «αποσπάσει» τη συναίνεση των εργαζομένων, με εκβιασμούς και απειλές, βάζοντάς τους να «διαλέξουν» το ποσοστό της μείωσης. Δηλαδή, να συναινέσουν στη μείωση του μισθού τους κατά 30% ή κατά 10% με 15%, με μία μέρα εργασίας την εβδομάδα άνευ αποδοχών!

«Η πρόκλησή τους ξεπερνά τα όρια» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και τονίζει: «Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιδράσουν, να μη σκύψουν το κεφάλι στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας, ούτε στο βρώμικο παιχνίδι του επιχειρησιακού σωματείου, που υποδεικνύει στους εργαζόμενους να επιλέξουν το λιγότερο κακό και σε κάθε περίπτωση να χάσουν.

Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας "ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ" για τις νέες μεθοδεύσεις της σε βάρος των εργαζομένων. Επίσης, καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο για τον βρώμικο ρόλο που επέλεξε να παίξει σε βάρος της εργατικής τάξης της περιοχής, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων.

Από τη μία η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, γενικότερα, εντείνεται και, μάλιστα, με γρήγορους και βάρβαρους ρυθμούς και από την άλλη οι επιχειρήσεις, όπως και ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος, πραγματοποιούν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες ενισχύονται με πακτωλούς επιδοτήσεων από το κράτος.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία συναίνεση στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Να καταδικάσουν και να εγκαταλείψουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που λειτουργεί ανοιχτά ως εκπρόσωπος του εργοδότη. Να οργανωθούν και οι ίδιοι και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Νομού Λάρισας, για να οργανώσουν τον αγώνα για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ