Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΖΑΝΗ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη EUROMEDICA

Στάσεις εργασίας σήμερα

Τετράωρη στάση εργασίας, σήμερα από τις 7 έως τις 11 το πρωί, σε όλες τις κλινικές του ομίλου EUROMEDICA στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, αποφάσισε ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν έξω από τους χώρους δουλειάς («Γενική Κλινική», «Παναγία», «Κυανούς Σταυρός», «Κεντρική Κλινική»).

Οι εργαζόμενοι του ομίλου EUROMEDICA είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες, η επιχείρηση καθυστερεί έως άρνησης την πληρωμή τους, με τρομοκρατία προσπαθεί να επιβάλλει αλλαγή συμβάσεων και προχωρά σε απολύσεις.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν το φαινόμενο της απλήρωτης δουλειάς, που γενικεύεται. Οπως σημειώνει, «πολλαπλασιάζονται οι μεγαλοκλινικάρχες και οι όμιλοι που παρά τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν σε περίοδο κρίσης, κυνικά απειλούν τους εργαζόμενους ότι είτε δουλεύετε τζάμπα, είτε απολύεστε».

Στους εκβιασμούς και τις απειλές οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένο αγώνα, συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους. Να παλέψουν και να απαιτήσουν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης τώρα. Πληρωμή των εργαζόμενων του κλάδου, που είναι απλήρωτοι και καταστρατηγούνται τα ωράριά τους. Να σταματήσει τώρα κάθε απόπειρα εκβιασμού και τρομοκρατίας των εργαζόμενων. Καμία απόλυση. Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ