Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ
Πήρε πίσω την παραχώρηση εγκαταστάσεων στην Αντιτρομοκρατική

Μετά από παρέμβαση εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών

Κάτω από τη δυναμική αγωνιστική παρέμβαση των ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, χτες το πρωί η διοίκηση του ΝΑΤ, στη διάρκεια της συνεδρίασής της, αναγκάστηκε να απορρίψει, κατά πλειοψηφία, το αίτημα - πρόκληση της Ελληνικής Αστυνομίας να της παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, για την εκπαίδευση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ)!

Το σήμα στους ναυτεργάτες για τη μεθόδευση που είχε στηθεί σε βάρος της περιουσίας τους έδωσαν οι αγωνιστικές ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ). Η ανταπόκριση των ναυτεργατών ήταν άμεση και λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχαν ήδη κατακλύσει τον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου.

Από τους ναυτεργάτες διαμηνύθηκε «κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας και τα περιουσιακά τους στοιχεία», ενώ, όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της παρέμβασης από τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου, η επιχείρηση της λεηλασίας της περιουσίας του ΝΑΤ εντάσσεται στη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο, κυβέρνηση, τρόικα σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ναυτεργάτες ήταν και το εξής περιστατικό που διαδραματίστηκε μπροστά στους συγκεντρωμένους μέσα στην αίθουσα του ΔΣ του ΝΑΤ: Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ κατήγγειλε ότι με την εφαρμογή του άρθρου 44, που μειώνει την κρατική επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ για το 2011, το Νοέμβρη το Ταμείο δεν θα έχει να καταβάλει τις συντάξεις, για να δοθεί η απάντηση από τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρ. Φωτίου: «Περίπου έτσι είναι»!

Οι παραπάνω ναυτεργατικές Ενώσεις και η Επιτροπή Ανέργων καλούν τους ναυτεργάτες σε συσπείρωση, οργάνωση και αγώνα. Σημαντικός σταθμός στη δράση των ναυτεργατών είναι η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ στις 10.30 το πρωί, αλλά και η μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών το απόγευμα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με σύσκεψη των ναυτεργατών την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ και από εκεί συντεταγμένα θα γίνουν παρεμβάσεις σε Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, ΝΑΤ, ΔΟΥ Πλοίων, παραδίδοντας τα χαράτσια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ