Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΡΦΙΝ
Σχέδια για τη μείωση του μισθολογικού «κόστους»

Στα μέτρα και εφαρμογή προγράμματος μακροχρόνιας άδειας με μειωμένες αποδοχές

Τα σχέδια της διοίκησης της Τράπεζας Μαρφίν για τη μείωση του μισθολογικού «κόστους», περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος διετίας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία».

Οι ταξικές δυνάμεις αναφέρουν ότι σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας, του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου του Σωματείου (είναι μέλη μιας παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ), η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της για περιορισμό του μισθολογικού «κόστους». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έχει ακόμα ενημερώσει τους εργαζόμενους για τους σχεδιασμούς αυτούς!

Οι περικοπές που ζητά η εργοδοσία, σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος μακροχρόνιας άδειας έως τρία χρόνια, στο οποίο όσοι συμμετέχουν (δεν έχει γίνει γνωστό πόσους θέλει να εντάξει η εργοδοσία σε αυτό) θα παίρνουν το 70% του μισθού. Ακόμα, η κατάργηση επιδομάτων και αυξήσεων - πλέον των όσων προβλέπουν οι κλαδικές ΣΣΕ -, μείωση της εργοδοτικής εισφοράς για το ασφαλιστήριο εφάπαξ και αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων, πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου για όσους είναι κοντά στη σύνταξη...

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τη στάση της ηγεσίας του Συλλόγου και δηλώνει ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν θα αποδεχθούν καμιά μείωση μισθών και καμιά απόλυση. Καλούν τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να αντισταθούν και με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να πάρουν αποφάσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ