Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9001

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ οργάνωση και συμμαχία

Καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας

  • Το ΠΓ απευθύνει χαιρετισμό στους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές που πήραν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, με επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και με σύνθημα «Καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας».
  • Μπροστά μας βρίσκονται οι σαφείς προθέσεις της ΝΔ να επιφέρει ακόμα χειρότερες αλλαγές, να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο που δεν πρόλαβε να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ.
  • Ο δικομματικός καυγάς εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου, παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού. Υπαίτιοι είναι οι δυο συμπρωταγωνιστές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς οξύνεται η διαπάλη για την αναδιανομή της πίτας του κρατικού μηχανισμού, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κανένα θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να καταργήσει την πολιτική υπέρ των κερδών, από τη στιγμή που αυτό το πλαίσιο θα εδράζεται και θα στηρίζει την πολιτική των 4 ελευθεριών του Μάαστριχτ, γενικότερα την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, τη στήριξη της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.
  • Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην ανάκαμψη του λαϊκού κινήματος, στην αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος και των κινημάτων των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων. Στην οικοδόμηση του Μετώπου και στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
  • Ο αγώνας συνεχίζεται παντού. Ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα μόνον όταν αποκτήσει τη δυναμική που δίνει η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν.
  • Το ΠΓ καλεί τις Κομματικές Οργανώσεις να ενισχύσουν την πορεία και δράση του Κόμματος στα μέτωπα πάλης και στο διάλογο με τις θέσεις του 17ου Συνεδρίου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3


Eurokinissi

ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ
Θύματα κυβέρνησης και οινοβιομηχάνων

Ανάστατοι είναι οι αμπελοκαλλιεργητές όλης της χώρας, αφού η φετινή χρονιά για τα σταφύλια και τα παραγόμενα προϊόντα τους είναι μία από τις χειρότερες, καθώς μεγάλες ποσότητες μένουν απούλητες και οι εμποροβιομήχανοι εκβιάζουν, προκειμένου να τα πάρουν τζάμπα.

Στην επαρχία Τυρνάβου, οι αμπελοκαλλιεργητές διεκδικώντας αγωνιστικά το δίκιο τους, αύριο Πέμπτη, πραγματοποιούν συγκέντρωση με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το οινοποιείο διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνέπειες που έχει για την αμπελοκαλλιέργεια και τους αγρότες η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ (φωτό αρχείου)


ΣΕΛ.  17


ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Υπόθεση του λαού η αποκαθήλωσή τους

Παράσταση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στην ηγεσία της Αρχής «Προστασίας» Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στον ουρανό της Αττικής και πάλι το «Ζέπελιν»


ΣΕΛ.  10
ΒΟΥΛΗ
Συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή

Με φόντο τις γνωστές δικομματικές αντιπαραθέσεις, η Βουλή προχώρησε χτες στη συγκρότηση της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής, για ορισμένα εξοπλιστικά προγράμματα


ΣΕΛ.  6   -   7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ