Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Μάρτη 2006 - αριθ. φύλλου: 9424

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 15 Μάρτη
  • Στην πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ., η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 58 πόλεις όλης της χώρας
  • Στη συγκέντρωση της Αθήνας και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, καλεί η ΕΕΔΥΕ

Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν για όλους εκπαιδευτικό σύστημα, ενιαίο δημόσιο δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας.
  • Ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση των τρομονόμων και των συμφωνιών που χτυπάνε τα δημοκρατικά δικαιώματα. Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.
  • Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, ΟΧΙ στη διευθέτηση και την απελευθέρωση του ωραρίου, ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και απαιτούμε τον τερματισμό της κατοχής στο Ιράκ και άλλες χώρες.

ΣΕΛ.  2  -  3

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αντεργατικοί διάλογοι απάτης

Διάλογο «μακράς απάτης» και όχι «μακράς πνοής» στήνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Οπως και την τριετία 1990 -1993 με τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οπως με την αντιασφαλιστική συνέχεια, πάλι με «διάλογο», της μετέπειτα κυβέρνησης Σημίτη και το νόμο Ρέππα. Ετσι και τώρα, η ΝΔ σχεδιάζει και ετοιμάζει το έδαφος για μια νέα και, μάλιστα, γενικευμένη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αύριο και ώρα 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (φωτ. αρχείου)


ΣΕΛ.  4   -   5


Αντίσταση και ρήξη μ' αυτήν την πολιτική

Οι Παναγιώτης Μαντάς, συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, μιλούν στον «Ριζοσπάστη» για το περιεχόμενο και τους στόχους της πανελλαδικής αγωνιστικής συνεργασίας μπροστά στις τοπικές εκλογές


ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα στο Κιλελέρ

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας να λάβει μαζικά μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό της 96ης επετείου του Κιλελέρ, στις 19 του Μάρτη


ΣΕΛ.  14  -  15
ΡΩΣΙΑ - ΙΝΔΙΑ - ΚΙΝΑ
Περιοχές ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού είναι αυτή της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και της Νοτιοανατολικής Ασίας


ΣΕΛ.  24  -  25
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ακόμη περισσότερα στους ιδιώτες

Ο νόμος περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα απλά «έλυσε» τα χέρια της δημοτικής αρχής (ΝΔ) και της παράταξης του ΠΑΣΟΚ για να δώσουν ακόμη περισσότερα στους ιδιώτες...


ΣΕΛ.  16  -  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ