Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "Ρ"
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής;
  • Εκδικάζεται σήμερα στις 5μμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή Πάγκαλου, που ζητά να επιβληθεί στο "Ριζοσπάστη" πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δραχμών, για σατιρικό δημοσίευμα της εφημερίδας στο οποίο ασκούνταν κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης!
  • Ανακοινώσεις συμπαράστασης και τηλεγραφήματα συνεχίζουν να φτάνουν στην εφημερίδα μας. Εκτός από την ΕΣΗΕΑ, τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς, χτες ανακοίνωση έβγαλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), οι αντιστασιακές οργανώσεις κ. ά.
  • Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν δυστυχώς, τα φαινόμενα μετατροπής των πολιτικών αντιπαραθέσεων σε δικαστικές διενέξεις, κάτι που η ΠΟΕΣΥ ανεπιφύλακτα καταδικάζει, τονίζει στη χτεσινή ανακοίνωσή της. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση η άσκηση κριτικής, επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

ΣΕΛ.  3

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Συνεχίζεται ο αγώνας

Το σταμάτημα της κυβερνητικής πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ απαίτησε χτες η πανιατρική απεργιακή κινητοποίηση στην Αττική. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας μέχρι και τη Δευτέρα. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Περιοδεία πραγματοποίησαν χτες στο "Τζάνειο" νοσοκομείο, οι Σπύρος Χαλβατζής και Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφια νομάρχης Πειραιά, αντίστοιχα.


ΣΕΛ.  26   -   27,   11

Με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι!

Αύριο συμπληρώνονται ακριβώς 24 χρόνια από τη μέρα που ο "Ριζοσπάστης", η εφημερίδα του λαού, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, αναρτήθηκε ξανά στα περίπτερα, μετά από βαθιά παρανομία τριών περίπου δεκαετιών. 7.170 φύλλα έκδοσης συμπληρώνονται πλέον από κείνη τη μέρα της 25ης Σεπτέμβρη 1974.

ΣΗΜΕΡΑ εκδικάζεται η αγωγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διά χειρός υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, με την οποία επιζητείται η επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 100 εκατομμυρίων δραχμών (!) στο "Ριζοσπάστη"!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, για τους αναγνώστες της εφημερίδας και, πιστεύουμε, για όλο το δημοκρατικό ελληνικό λαό, δεν είναι χωρίς αξία ο συμβολισμός που μπορεί να εμπεριέχει η συγκεκριμένη δικαστική δίωξη σε συνδυασμό με την επέτειο.

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ άλλαξαν. Τότε ήταν τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Σήμερα, επιχειρείται η πολιτική φίμωση του Τύπου με αγωγές και δίκες, με οικονομική εξουθένωση της εφημερίδας, ακριβώς γιατί επιμένει να αποκαλύπτει την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, το ξεπούλημα των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα έπρεπε να έχει διδάξει όσους επιμένουν να αποπειρώνται τη φίμωση του "Ριζοσπάστη" ότι η εφημερίδα του ΚΚΕ δεν εξοντώνεται, δε φιμώνεται, γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΙΟ των εργαζομένων, που υπηρετεί και υπερασπίζει, δεν μπορούν να εξοντωθούν, δεν μπορούν να φιμωθούν.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουν - και με αφορμή το γεγονός αυτό - πιο αποφασιστικά τη μάχη των δημοτικών και των νομαρχιακών εκλογών, με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι, ανεβάζοντας την κυκλοφορία του και την απήχηση της φωνής του ΚΚΕ, καταψηφίζοντας μαζικά την κυβερνητική πολιτική του αντικομμουνισμού, του αυταρχισμού και των νέων αντιδημοκρατικών διώξεων!


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Οι Β.Α. και Κ.Α. προσφέρουν για την επιτυχία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και για τα 80χρονα του ΚΚΕ 500.000 δρχ.
  • Οι Ζαχαρίας και Εύχαρις Φουντουλάκη προσφέρουν 100.000 δρχ. μέσω ΝΕ Λάρισας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


ΚΝΕ
Με δύναμη και αποφασιστικότητα

Τους χιλιάδες νέους και νέες, που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ, χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ και υπογραμμίζει τους ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατεί η Οργάνωση με τη νεολαία


ΣΕΛ.  16,    21
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Εν λευκώ στις πολυεθνικές το ξεπούλημα

Η πολυεθνική J. P. Morgan θα αναλάβει, θα ορίσει τους όρους, θα βρει τους ενδιαφερόμενους και, τελικά, αυτή θα πουλήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης το 51% της Ιονικής Τράπεζας. Το ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών


ΣΕΛ.  25
ΟΣΚ
Αρχισε το ... μεγάλο φαγοπότι

Μέσα σε μια μέρα, η διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, παρέδωσε έργο του Οργανισμού, αξίας άνω των 6 δισ. δραχμών, σε εργολάβους, όπως καταγγέλθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου. Και αυτό, πριν ακόμα υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ


ΣΕΛ.  23
Χωρίς ηλεκτρικό, τρόλεϊ και πράσινα λεωφορεία σήμερα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα, από τις 11 π.μ. έως τις 5 το απόγευμα, ο ηλεκτρικός, τα τρόλεϊ και τα πράσινα λεωφορεία, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων


ΣΕΛ.  28
ΥΠΑ
Αρχισε η τετραήμερη απεργία

Απεργούν από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ αναμένεται σήμερα να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της υπηρεσίας


ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ