Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10091

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων

Η ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κινήματα καταναλωτών, όπως καλούν το λαό να αναπτύξει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία της ΓΣΕΕ

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τις υπόλοιπες λαϊκές δυνάμεις να συσπειρωθούν άμεσα σε ένα κοινό μέτωπο πάλης κατά της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα:

  • Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους.
  • Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, των εισιτηρίων στα εξωτερικά και τα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Αμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ.
  • Ελεγχο της ποιότητας των τροφίμων πρώτα απ' όλα στις παραγωγικές - εμπορικές αλυσίδες που συγκεντρώνουν το βασικό όγκο τους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.
  • «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.
  • Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.

Οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, να συγκροτήσουν λαϊκό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ώστε η παραγωγή να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΚΕ: Ενοχα τα μονοπώλια και ο νόμος του κέρδους

Φτάνει η υποκρισία για δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία. Δε φταίει γενικά ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις του. Φταίει η υποταγή τους στα μονοπώλια, στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, της λεγόμενης «επιχειρηματικότητας» και «ανταγωνιστικότητας». Φταίνε οι διεθνείς συμφωνίες, οι θεσμοί και οι νόμοι, η εξουσία που προστατεύει τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, κορυφώνουν την πολύμορφη δραστηριότητά τους (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο κτήμα Τατοΐου).


ΣΕΛ.  9   -   12


ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Ανοιχτή επίθεση στους συμβασιούχους

Αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, στρέφεται ενάντια σε σωματεία που αναγνωρίζουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα σε συμβασιούχους συναδέλφους.


ΣΕΛ.  15
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ
Το λαϊκό συμφέρον δεν κοστολογείται

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.


ΣΕΛ.  15
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Οργάνωση του αγώνα

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα πυρόπληκτα χωριά και κάλεσμα του λαού να οργανωθεί και να αγωνιστεί.


ΣΕΛ.  17
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Στρώνουν χαλί» για ιδιωτικοποίηση

Στους ιδιώτες εκχωρεί η κυβέρνηση υπηρεσίες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, στρώνοντας το έδαφος για εισβολή του ιδιωτικού κεφαλαίου σε όλους τους τομείς των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.


ΣΕΛ.  12
ΚΝΕ
Ενταση του αγώνα για την Παιδεία

Κάλεσμα σε ένταση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων, απευθύνει η ΚΝΕ, με αφορμή και τα γεγονότα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


ΣΕΛ.  33

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ