Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10713

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις
  • Αθήνα: Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ.στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: Στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό

ΣΕΛ.  13

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
  • Αλέκα Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχετε κάτι το κοινό, η διέξοδος απ' την κρίση πρέπει να ταΐσει κυριολεκτικά με πάφθηνη εργατική δύναμη τους επιχειρηματίες. Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και το Εργασιακό, το Φορολογικό, το Αναπτυξιακό κ.λπ.
  • Παραπλανητικές οι τροπολογίες της κυβέρνησης. Ουσιαστική η στήριξη της κατάργησης της ασφάλισης από ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ στη Βουλή

Νέος γύρος επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών. Με την «Πράσινη Βίβλο» προωθούν συστήματα συνταξιοδότησης, στη βάση «της παράτασης του εργασιακού βίου, της εσωτερικής αγοράς για τις συντάξεις, των μεταρρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», στο πλαίσιο της «Στρατηγικής ΕΕ - 2020». Με το ιδεολόγημα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και τον εκβιασμό για δημοσιονομική σταθερότητα, προωθούν τη δουλειά ως το θάνατο, συντάξεις πείνας, ιδιωτικοποιούν πλήρως τα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, με όχημα τα επαγγελματικά ταμεία. Την ίδια ώρα, στη Βουλή τα αστικά κόμματα ενταφίαζαν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, με το «πακέτο» αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6  -  9

Ολοκληρωτική αντίδραση

Το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» στους εργάτες, στ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στο όνομα της λεγόμενης «διαφάνειας και νομιμότητας». Αναφέρει ότι «η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, καταργείται η διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση "κουπονιών". Καθίσταται επιτρεπτή η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους». Ετσι, λοιπόν, μέσω των δαπανών, που είναι υπέρογκες ακόμη και μόνο για την κατάθεση δικαιολογητικών των συνδυασμών, μόνο οι οικονομικά ισχυροί μπορούν να είναι υποψήφιοι για να εκλεγούν, τους οποίους θα ενισχύουν επίσης οικονομικά, ατομικά οι επιχειρηματίες. Τους λαϊκούς ανθρώπους που θα συγκροτούν τους συνδυασμούς που στηρίζει, π.χ., το ΚΚΕ, με οπαδούς, συνεργαζόμενους και μέλη του, τους αποκλείουν από το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, αφού οικονομικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Οι άνθρωποι του μόχθου που δίνουν ελάχιστα από το υστέρημά τους δε θα μπορούν λόγω απαγόρευσης των κουπονιών, ενώ δεν επιτρέπουν στο Κόμμα να τους στηρίξει οικονομικά. Η χρηματοδότηση μέσω τραπεζών δίνει έσοδα στις τράπεζες. Οι εκλογές γίνονται μπίζνες. Ολ' αυτά καταργούν την τυπική αστική δημοκρατία, αφού νομιμοποιούν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μόνο στους έχοντες χρήμα. Θέλουν τοπική διοίκηση μόνο από πλουτοκράτες. Στυγνή δικτατορία των αστών με εκλογικό μανδύα.



ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Ρεκόρ ανατιμήσεων 12ετίας!

ΣΕΛ.  22
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αντιδραστική και αντιδημοκρατική στόχευση

ΣΕΛ.  3
19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ζωντανεύει το σύμβολο της αντίστασης και της ελπίδας

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ