Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10067

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Κέρκυρας διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση στο νησί (8.30 μ.μ., πλατεία Σαρόκο). Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας αποφάσισε να εναντιωθεί στην πιλοτική εφαρμογή της αντιδραστικής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας που προωθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ.


ΣΕΛ.  15

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και όχι για το ΝΑΤΟ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στα ΝΑΤΟικά προγράμματα, αποκαλύπτοντας πως και πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις μηχανές του κεφαλαίου και του πολέμου

Καταπατώντας έως και τις τελευταίες αρχές που είχαν μείνει στο αστικό πανεπιστήμιο (π.χ. «δεν κάνουμε έρευνα για πολεμικούς σκοπούς») και υποτασσόμενα στο νέο μοντέλο που τα θέλει πλήρως υποταγμένα στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στη δράση για ενίσχυση και διαιώνιση του καπιταλισμού, τα πανεπιστήμια φτάνουν στο σημείο να γίνονται «μεσάζοντες» υπέρ των πολεμοκάπηλων σχεδίων του ΝΑΤΟ! Οπως αποκάλυψε με χτεσινό αποκλειστικό δημοσίευμά του ο «Ρ», το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσκαλεί φοιτητές του να κάνουν «πρακτική άσκηση» στο Αρχηγείο της λυκοσυμμαχίας.

Ενώ, χτες, ο πρύτανης του ΑΠΘ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στα ΝΑΤΟικά προγράμματα, η Αχτιδική Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγγέλλουν ως απαράδεκτη τη συμμετοχή αυτή και υπογραμμίζουν τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και των Πρυτανικών Αρχών. Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να εμποδίσουν να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για τους σκοπούς του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της απεργίας

Το σύνθημα της κλιμάκωσης για την Κοινωνική Ασφάλιση και το αντιπάλεμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, έδωσαν χτες οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, συμμετέχοντας μαζικά και περιφρουρώντας τη νέα 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα ταξικά τους σωματεία. Οι απεργοί έκαναν συγκέντρωση (φωτ.) και πορεία κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας του Περάματος, όπου βρίσκονται τα καρνάγια, οι ιδιοκτήτες των οποίων, μαζί με τους εργοδότες του ΒΙΠΑΣ, εμφανίζονται πρωτεργάτες στην επίθεση σε βάρος των εργατών.


ΣΕΛ.  17


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για τη συγκέντρωση

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη συγκέντρωση στις 15 Μάη, στο Σύνταγμα, οργανώνουν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  9
ΕΕΔΥΕ
29η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Μάη, πραγματοποιείται η 29η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με τερματισμό στο Σύνταγμα. Εκδηλώσεις Ειρήνης σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Πάλη κατά της ιδιωτικοποίησης

Εκδήλωση στη Νίκαια διοργάνωσε το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και οι δημοτικές παρατάξεις του Πειραιά και των γύρω δήμων που στηρίζει το Κόμμα.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ