Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Ο Σπύρος Χαλβατζής υποψήφιος δήμαρχος

Ανακοίνωση της Γραμματείας της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που προτείνει η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», όπως ανακοινώθηκε χτες από τη Γραμματεία της.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η γενικότερη αγωνιστική του παρουσία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, με τις ίδιες θέσεις και πολιτική αντίληψη για 8 ολόκληρα χρόνια ως εκλεγμένου Νομαρχιακού Συμβούλου, με αυτήν της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", δίνουν όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει η "Συμπαράταξη" με κεντρικό σύνθημα "Διεκδικούμε την πόλη μας" στο δρόμο που χάραξε συλλογικά με τον επικεφαλής και ιδρυτή της Λεων. Αυδή, όπως άλλωστε συνέβη και όλο αυτό το διάστημα από το θάνατό του μέχρι και σήμερα».

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Σπ. Χαλβατζή, η Γραμματεία της Συμπαράταξης καλεί όλους όσοι αγωνίζονται για τα προβλήματα της Αθήνας σε συστράτευση για να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της πρωτεύουσας, τόσο στις Δημοτικές Εκλογές, όσο και μετά από αυτές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Γραμματεία της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" σε συνεδρίασή της συζήτησε για την προετοιμασία της παράταξης για τις Δημοτικές Εκλογές, με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 4/3/2002.

Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυσή της το 1998, υπήρξε η συνεπής και αξιόμαχη δύναμη στο Δήμο της Αθήνας, που πρόβαλλε μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο και το περιεχόμενο της Αυτοδιοίκησης από αυτή που επιβάλλουν οι δυνάμεις της κυρίαρχης πολιτικής. Αγωνίζεται για ένα Δήμο που διεκδικεί προς όφελος του λαού, είναι συμμέτοχος και συμπαραστάτης στους αγώνες του και δε θα λειτουργεί σε βάρος του ως μέσο και μοχλός προώθησης και εφαρμογής αντιλαϊκών επιλογών.

Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στην ίδια κατεύθυνση και θα προβάλλει τις θέσεις αυτές και στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Η δράση της για τα προβλήματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας, της τρίτης ηλικίας, των οικονομικών μεταναστών, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι παρεμβάσεις, οι θέσεις της και η δράση της για το περιβάλλον, για τους ελεύθερους χώρους, τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως το άρθρο 24 του Συντάγματος, οι αρνητικές επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, είναι ένα μόνο δείγμα της πλούσιας δραστηριότητάς της.

Η Γραμματεία της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" αποφάσισε και προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας τον Σπύρο Χαλβατζή, Νομαρχιακό Σύμβουλο Αθήνας, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1994 και 1998. Η γενικότερη αγωνιστική του παρουσία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, με τις ίδιες θέσεις και πολιτική αντίληψη για 8 ολόκληρα χρόνια ως εκλεγμένου Νομαρχιακού Συμβούλου, με αυτήν της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", δίνουν όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει η "Συμπαράταξη" με κεντρικό σύνθημα "Διεκδικούμε την πόλη μας" στο δρόμο που χάραξε συλλογικά με τον επικεφαλής και ιδρυτή της Λεων. Αυδή, όπως άλλωστε συνέβη και όλο αυτό το διάστημα από το θάνατό του μέχρι και σήμερα.

Η Γραμματεία της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" καλεί όλους αυτούς που αγωνίζονται για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και των εργαζόμενων κατοίκων της, μέσα από συνδικάτα, συλλόγους, επιτροπές αγώνα και άλλους φορείς σε συστράτευση και αγώνα για να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά και μετά από αυτές στην καθημερινή δράση για τη συγκρότηση ενός μετώπου που όχι μόνο αμφισβητεί, αλλά και μπορεί να επιβάλλει φιλολαϊκές λύσεις».

Μια ζωή αγώνες

Ο Σπ. Χαλβατζής γεννήθηκε το 1947 στην Κοζάνη. Τελείωσε το επτατάξιο Νυχτερινό Γυμνάσιο δουλεύοντας στην Κοζάνη και ως γουνεργάτης στην Καστοριά.

Οργανώθηκε το 1962 στη Νεολαία ΕΔΑ στην Καστοριά. Μέχρι τις 21/4/1967 ήταν Γραμματέας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη Καστοριάς.

Στις 21/4/1967 συνελήφθη και εκτοπίστηκε στη Γιούρα, στη Λέρο και στον Ωρωπό μέχρι τον Οκτώβρη του 1970. Οταν απολύθηκε υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Δούλεψε στις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ.

Μετά το Πολυτεχνείο, το 1973, συνελήφθη και εξορίστηκε ξανά στη Γιούρα. Απολύθηκε στις 24/7/1974. Το Μάη του 1978, στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ, εκλέχτηκε στην ΚΕ. Από το 1979 έως το 1986 διατέλεσε Γραμματέας του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ). Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά και επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) από το 1994 έως και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ