Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΫΓΕΤΟΣ
Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή βρέθηκε στην περιοχή

Eurokinissi

Ανεξέλεγκτη μαινόταν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, η καταστροφική πυρκαγιά στον Ταΰγετο. Χιλιάδες στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες. Σπίτια κάηκαν. Χωριά εκκενώθηκαν. Η φωτιά έφτασε μέχρι και τις παρυφές της Καλαμάτας. Αργά χτες βράδυ, καπνοί είχαν τυλίξει τα προάστια της πόλης.

Στην περιοχή βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή της Β' Αθηνών.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει, από προχτές, στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, στην περιοχή Κορυφή και συγκεκριμένα στο ύψος του τουριστικού περιπτέρου. Γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ την ίδια μέρα το βράδυ εκκενώθηκαν τα χωριά Καρβέλι, Λαδά, Αράχωβα. Η φωτιά συνεχίστηκε όλη τη μέρα και, μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Χτες, εκτός από τα παραπάνω, εκκενώθηκαν επίσης και τα χωριά Ελαιοχώρι και Περιβολάκια, που βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Αργά το απόγευμα, η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα την Αρτεμισία και από εκεί κατευθυνόταν στα χωριά Πηγές και Αλαγονία. Από άλλη κατεύθυνση, οι φωτιές πήγαιναν προς τον οικισμό Πηγάδια και Ριζανά, του Δήμου Αβίας. Μέχρι αργά χτες το βράδυ, δεκάδες σπίτια κάηκαν στα χωριά Ελαιοχώρι, Λαδά και Καρβέλι. Η κατάσταση - όπως την περιέγραφαν και κάτοικοι της περιοχής - ήταν δραματική και εκτός ελέγχου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, στον τόπο της φωτιάς

ΔΙΑΣΑΚΟΣ

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, στον τόπο της φωτιάς
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στην τεράστια έκταση που κάηκε, στις φλόγες παραδόθηκε και η περιοχή αυτή που είχε ...γλιτώσει από την πυρκαγιά του 1998. Πρόκειται για την περιοχή που θεωρείται φιλέτο για την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη και την οποία δεν είναι λίγοι αυτοί που την ορέγονται.

Σπ. Χαλβατζής: «Η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταστρέφει τα δάση»

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών, περιόδευσε χτες - επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος - στα μέτωπα της φωτιάς στον Ταΰγετο. Με δηλώσεις του, τόνισε:

«Η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι δασοκτόνοι νόμοι που ψήφισαν και οι δύο, είναι η κύρια αιτία που όπλισαν για μια ακόμη φορά το χέρι των εμπρηστών - καταπατητών, καίγοντας τον Ταΰγετο. Η πολιτική τους, που εμπορευματοποιεί τη γη, το περιβάλλον, το δάσος, είναι η πρώτη και κύρια αιτία των πυρκαγιών. Ο λαός πρέπει να τους καταδικάσει και γι' αυτά τα εγκλήματα. Στις 16 του Σεπτέμβρη να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη λαϊκή αντίσταση και για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος και των δασών».

Επίσης, ο Σπ. Χαλβατζής εξέφρασε τη λύπη του ΚΚΕ, για τα θύματα των πυρκαγιών σε Ζαχάρω και Αρεόπολη: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων εξαιτίας των πυρκαγιών. Επιπλέον, για όσα σπίτια και περιουσίες έχουν καταστραφεί, ζητάμε άμεση και πλήρη αποζημίωση». Επίσης, είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δημ. Κάκο, γενικό επιθεωρητή Ν. Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ