Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

Την πολιτική που θέλει τα Ταμεία «ανταποδοτικά» καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, καθώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank υποθηκεύει ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Τράπεζας Αττικής (Ακαδημίας και Ιπποκράτους) πραγματοποιούν σήμερα οι μηχανικοί, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στη νέα απειλή που σηματοδοτεί για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Ταμείο τους, στην οποία συναινεί και η ηγεσία του ΤΕΕ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, οι εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 6μηνο καταγράφουν ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ληστείας των αποθεματικών του Ταμείου και της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων μηχανικών προς όφελος της κερδοφορίας της Attica Bank.

Η ολοένα και βαθύτερη πρόσδεση του Ταμείου με την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο και η λογική της ανταποδοτικότητας στη λειτουργία του - τονίζει η ΕΣΑΚ - μόνο χειρότερες μέρες μπορούν να φέρουν για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών. Η κακόφημη αυτή «επένδυση» μέχρι σήμερα έχει κοστίσει (μόνο σε ονομαστικές τιμές) πάνω από 150 εκατ. ευρώ και με τις νέες εξελίξεις θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, που πέρα από τους κινδύνους που δημιουργεί για τα αποθεματικά, οδηγεί όλο και περισσότερο σε ένα «ταμείο - τράπεζα» που θα ελέγχει και θα καθορίζει την πολιτική του Ταμείου, συμπιέζοντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών.


Κορυφή σελίδας