Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καθαρή» εκτόξευση κερδών σε 1.096%

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τα απολογιστικά στοιχεία για το 2007 του επιχειρηματικού «Ομίλου Υγεία ΑΕ» αποδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί θερμοκήπιο κερδών, αλλά και εφαλτήριο επέκτασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όπου δραστηριοποιείται ο παραπάνω Ομιλος.

Ο «Ομιλος Υγεία ΑΕ» ενοποιήθηκε με τον «Ομιλο Μητέρα ΑΕ» το 2007 και αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στον τομέα παροχής υπηρεσιών Υγείας της «MARFIN INVESTMENT GROUP AE» (MIG). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες στην Ενωση Θεσμικών Αναλυτών, ο Ομιλος το 2007 παρουσίασε καθαρά κέρδη 12,3 εκ. ευρώ έναντι 1,03 εκ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.096%! Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και τα λειτουργικά κέρδη, αυτά δηλαδή που προήλθαν απ' τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε επίπεδο Ομίλου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 107% (24 εκ. ευρώ έναντι 11,6 εκ. το 2006). Συνολικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στον Ομιλο ανήλθε σε 130,3 εκ. ευρώ -έναντι 94,6 εκ. ευρώ (αύξηση 37,8%).

Μετά τις ενοποιήσεις και τις εξαγορές, ο Ομιλος «Υγεία» διαθέτει συνολικά 9 νοσοκομεία στην Ελλάδα, στην Τουρκία και την Κύπρο, συνολικής δυναμικότητας 1.547 κλινών, ενώ επεκτείνεται στον κλάδο τραπεζών βλαστοκυττάρων, στις εταιρείες εμπορίας ειδικών υλικών, φαρμακευτικών ειδών και ειδών ιατρικής γενικής χρήσης που του δίνουν τη δυνατότητα να επεκταθεί στην προμήθεια ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων. Και να σκεφτεί κανείς ότι - πέραν όλων των άλλων - οι μεγαλοεργοδότες της Υγείας αρνούνται και την παραμικρή αύξηση στους εργαζόμενους του κλάδου. Ενώ ακόμα και σήμερα αρνούνται να αναγνωρίσουν τη σύμβαση της ΟΣΝΙΕ σαν υποχρεωτική, προκειμένου να μη δώσουν ούτε τα προβλεπόμενα που επέβαλε η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας