Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11144

«ΤΣΑΚΩΜΟΙ» ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θέλουν να δέσουν το λαό για να εκτελέσουν τις τελευταίες κατακτήσεις του

ΣΕΛ.  11
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθήκον όλων η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και η πάλη για κατάργησή του

ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ απαιτεί ο ΣΕΒ
  • ΚΚΕ: Μονόδρομος για να σωθεί ο λαός από τη φτώχεια, την ανεργία και τις κρίσεις είναι να απαλλαγεί και απ' τους μεγαλοεπιχειρηματίες που τον εκμεταλλεύονται και από τις συμμαχίες τους
  • ΠΑΜΕ: Αντεπίθεση με οργάνωση παντού. Δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά»

Απειλές και τρομοκρατία ενάντια στην εργατική τάξη εξαπέλυσε ο ΣΕΒ με τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ζητώντας νέες σαρωτικές παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για ακόμη πιο δραστική μείωση μισθών, για γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, για δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση, γενικότερα για το λεγόμενο από τους ίδιους «μη μισθολογικό κόστος», ζητώντας επίσης αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο. Απαίτησε από τα κόμματα που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση να εξασφαλίσουν με κάθε μέσο τη νέα δανειακή σύμβαση, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και στο ευρώ πάση θυσία.


ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Υποδέχονται τις γιορτές στο αγωνιστικό τους πόστο

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν κάνουμε βήμα πίσω», αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση της χτεσινής, ιδιαίτερα μαζικής, γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, μία μέρα μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.


ΣΕΛ.  8

Αύριο ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο.


Κάλπικος τσακωμός

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, εμφανίζονται να τσακώνονται για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Αλλοι μιλούν για παράταση του βίου της συγκυβέρνησης, άλλοι για εκλογές το Φλεβάρη. Αλλά για το λαό είναι κάλπικη αντιπαράθεση. Γιατί αυτά τα κόμματα ούτε νοιάζονται ούτε τσακώνονται για το καλό του. Αυτοί που επιδιώκουν να γίνουν τώρα οι εκλογές, θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην επόμενη κυβέρνηση και έχοντας νωπή λαϊκή εντολή να υπογράψουν τα νέα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αυτοί που θέλουν πρώτα να παρθούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, επιδιώκουν ή να ξανασταθεί στα πόδια του το ΠΑΣΟΚ, ή να διαμορφωθούν νέα σχήματα - αναχώματα της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει και τους μεν και τους δε και τον ΣΕΒ, είναι με ποιον τρόπο θα δέσουν το λαό για να εκτελέσουν τις τελευταίες κατακτήσεις του. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Καμία ανοχή στη συγκυβέρνησή τους. Εκλογές τώρα για να καταφέρει ο λαός ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου» και ταυτόχρονα κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Λαϊκή συμμαχία τώρα για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.



ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στους ασφαλισμένους τα οικονομικά βάρη

ΣΕΛ.  13
ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΟΠΥΥ
Σύνθλιψη πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας

ΣΕΛ.  14
Σύσκεψη φορέων για τη μεταφορά των μαθητών

ΣΕΛ.  15
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία

ΣΕΛ.  6
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
«Δικαιοσύνη» υπέρ του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  24
ΟΟΣΑ
Ικανοποίηση για τους φτηνούς εργάτες

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΛΟΥΚΙΣΑ»
Συνεχίζουν με ασπίδα την αλληλεγγύη

ΣΕΛ.  12
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΛΟΥ
Αλυσοδεμένοι στο γκέτο του Μάνεση

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ