Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11143

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αθεράπευτη η βαθιά κρίση οξυμένες οι αντιθέσεις

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Δεν κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο τους

ΣΕΛ.  9

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ μείωση εργοδοτικών εισφορών
  • ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση έγινε για να μην αφήσει τίποτα όρθιο, για να προστατεύσει την κερδοφορία των μονοπωλίων
  • ΠΑΜΕ: Ολοι στη μάχη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής βαρβαρότητας

Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, η τρίτη κατά σειρά μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, και επιβολή φόρου - «πόρου» στα λαϊκά στρώματα, σε αντιστάθμισμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο. Το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν κι άλλο και οι κύριες συντάξεις. Η νέα μείωση στις επικουρικές, μεσοσταθμικά, ανέρχεται σε 15%, ενώ σε ορισμένα Ταμεία θα φτάσει το 25%. Αν οι νέες απώλειες προστεθούν στο χαράτσι του 3% έως 10% για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, οι επικουρικές θα φτάσουν στα 195 ευρώ περίπου. Ταυτόχρονα με την ενοποίηση των 5 μεγαλύτερων επικουρικών Ταμείων - ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι) και ΤΕΑΙΤ (υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα) - χρηματοδοτούν τα Ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τα αποθεματικά αυτών που έχουν πλεονάσματα, φορτώνοντας το κόστος στους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  7

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πήρε απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αρρώστων

Η πλειοψηφία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) αποφάσισαν ότι δε θα δίνουν φάρμακα σε κανέναν ασφαλισμένο, αν δεν πληρώνει ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου και όχι μόνο τη συμμετοχή του, από την 1.1.2012, επειδή τους χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία.


ΣΕΛ.  32

Πόλεμο στον πόλεμό τους

Προχτές ο υπουργός Οικονομικών της συμμαχικής κυβέρνησης των μονοπωλίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. είπε με αφορμή τη βαθιά οικονομική κρίση και τον καλπασμό της ανεργίας ότι διαχειριζόμαστε μια οικονομία πολέμου, είμαστε σε πόλεμο. Εννοούσε ότι η κυβέρνηση πολεμά να σώσει τη χώρα και το λαό από τη χρεοκοπία. Μόνο που δεν είπε την αλήθεια. Η κυβέρνηση πολεμά την εργατική τάξη, το λαό, για να σώσει το κεφάλαιο από την κρίση. Είναι τρομοκρατική προπαγάνδα υποταγής του λαού στην πολιτική που τον εξαθλιώνει. Τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» για τους εργοδότες, οι δραστικές περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, το κόψιμο των επιδομάτων, τα χαράτσια κ.λπ. εξαθλιώνουν την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτά τα μέτρα κάνουν φτηνούς τους εργάτες για να αυξάνεται η μάζα των κερδών του κεφαλαίου, να αντισταθμίσουν όσο μπορούν μέρος της καταστροφής τους οι κεφαλαιοκράτες, για να αυξήσουν γοργά τα κέρδη σε συνθήκες ανάκαμψης, αν και όταν έρθει. Πολεμούν το λαό μέχρι εξόντωσης. Πόλεμο, λοιπόν, στον πόλεμό τους, να τους εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε την εξουσία του κεφαλαίου. Λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, συστράτευση με το ΚΚΕ.



ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση μονάδων

ΣΕΛ.  14   -   15
ΑΛΟΥΜΙΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΛΟΥΚΙΣΑ»
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  8
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η χριστουγεννιάτικη γιορτή ΚΚΕ - ΚΝΕ

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»
Συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση στην πρεσβεία του Καζακστάν

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει συνεταιρισμούς μεγαλοαγροτών

ΣΕΛ.  18
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Επικίνδυνες ελλείψεις

ΣΕΛ.  16
ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Φιέστα κοροϊδίας την Τρίτη στην Ξάνθη

ΣΕΛ.  18
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Συνέπεια της σαπίλας οι μίζες και το κουκούλωμα

Οι μίζες των μονοπωλίων και οι εξαγορασμένοι πολιτικοί είναι μόνο ένα στοιχείο του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος που σαπίζει παντού, και εδώ και στη Γερμανία. Απλώς κοροϊδεύουν το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να το εξυγιάνουν.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ