Κυριακή 1 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κοροϊδία...

Με σχετική τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, χαρίζονται ουσιαστικά στην ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου 7.500.000 ευρώ που είναι οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου της Σύρου και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος να διεκδικούν, δικαστικά, δεδουλευμένα και ένσημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στα κεραμίδια γι' αυτήν την τροπολογία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία λέγοντας: «Εχετε πελατειακές σχέσεις και παίζετε ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες. Σκάνδαλα και μίζες. Αυτή είναι η τακτική σας: Η λεηλασία». Δεν ανέφερε, φυσικά, λέξη για τις οδηγίες της ΕΕ που ωθούν σε τέτοια μέτρα. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς να καταψηφίσει την τροπολογία. Ελα όμως που δεν την καταψήφισε... Ψήφισε «παρών». Ετσι προφανώς ξεπληρώνει τα γεύματα και τα αλισβερίσια με τον ΣΕΒ και άλλους, έχοντας συμφωνήσει με θέσεις τους, αλλά να του δίνουν και συμβουλές στις θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει.

Γκέμπελς...

«ΚΚΕ: Ο Σαμαράς είναι πιο αξιόπιστος από το ΣΥΡΙΖΑ. Την προτίμησή του στη συνέχιση της διακυβέρνησης από τον κ. Σαμαρά διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς το ΚΚΕ. Στο σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΚΚΕ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει την ασκούμενη από τη ΝΔ πολιτική».

Δεν είναι πρώτη φορά που σε ρόλο Γκέμπελς η «Αυγή» (30/5/2014) παρερμηνεύει τις θέσεις του ΚΚΕ. Τους έχει γίνει δεύτερη φύση η προπαγάνδα της διαστρέβλωσης.

Τι είπε στ' αλήθεια το ΚΚΕ; «Η σταθερότητα, την οποία εγγυάται ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ και στις συνθήκες της όποιας ανάκαμψης. Αυτήν τη σταθερότητα δεν αμφισβητεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται στον ΣΕΒ διασφάλιση των συμφερόντων των βιομηχάνων και καλεί το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία", δηλαδή σε ταξική συνεργασία και υποταγή στο κεφάλαιο». Δηλαδή, την ίδια σταθερότητα θέλουν και οι δύο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ