Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Υπηρεσίες» εργατοπατέρων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πολύτιμες υπηρεσίες στα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης επιχειρεί να προσφέρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, με αφορμή τις νέες εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Αφού υποκριτικά αποκηρύσσει την εμμονή της τρόικας «στην καταστροφική συνταγή της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης», στη συνέχεια απευθύνει έκκληση στις «πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις» (σ.σ. της τρόικας). Πρόκειται, βέβαια, για συνειδητή προσπάθεια αθώωσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους τη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης για χάρη της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο στόχος για μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους κατά 15%, που αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν που παρουσίασε ο Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο, περιλαμβάνεται ξεκάθαρα στο νέο μνημόνιο που υπέγραψε η μαύρη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Γνωρίζουν, βέβαια, άριστα ότι στο πλαίσιο αυτού του στόχου μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 22% και προβλέπεται στο ίδιο μνημόνιο ότι «έως το τέλος του Ιούλη του 2012 θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)», δηλαδή για την κατάργηση του κατώτατου μισθού... Οχι μόνο τα γνωρίζουν όλα αυτά άριστα οι εργατοπατέρες, αλλά έχουν βάλει πλάτες για να υλοποιηθούν, προσφέροντας συναίνεση στη στρατηγική της πλουτοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Μπροστά στις εκλογές είναι φανερό ότι θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν «τα δικά τους» κόμματα, αλλά είναι τόσο ανυπόληπτοι στα μάτια της εργατικής τάξης που καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο.

Καίγεται για ντιμπέιτ...

Σε «ζήτημα ύψιστης πολιτικής σημασίας, στο πλαίσιο ενός ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στα κόμματα και της ενημέρωσης των πολιτών για τις προγραμματικές τους θέσεις» αναγορεύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη διεξαγωγή «ενός η περισσότερων debate μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών». Στην ίδια ανακοίνωση αποφαίνεται ότι «δεν είναι εξάλλου πολλές οι φορές που τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν με έναν ισότιμο τρόπο τις προτάσεις τους στον ελληνικό λαό» και γι' αυτό το λόγο καλεί «άμεσα και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν ως προς τη διεξαγωγή αυτή, τις ημερομηνίες και τους όρους της». Να λοιπόν που το τηλε-τσίρκο του ντιμπέιτ απέκτησε ένα μαχητικό υποστηρικτή στο πρόσωπο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με χαρά συμμετέχει στο παιχνίδι των αστικών κομμάτων, που θέλουν να παρουσιάσουν τις τηλεμαχίες σαν την πεμπτουσία της προεκλογικής περιόδου. Αλήθεια, σε ποιο από τα προηγούμενα ντιμπέιτ ανακάλυψε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός ενημερώθηκε «ισότιμα για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων»; Τους βολεύει όλους το θέατρο των ντιμπέιτ, που υπηρετεί μόνο τις εντυπώσεις και όχι την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη. Κι αν γίνουν τελικά τα ντιμπέιτ, να τα ακυρώσει ο ίδιος, χρησιμοποιώντας για κριτήριο στην κάλπη την πείρα του από το ποιος στάθηκε δίπλα του και ποιος απέναντί του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πώς να κρυφτεί;

«Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έδωσαν ποτέ λύσεις είτε ήταν το Αουσβιτς είτε ήταν το Γκουλάγκ είτε ήταν η Μακρόνησος είτε ήταν οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο».

Το πνεύμα της φράσης (που ειπώθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή) ...προφανές. Το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας του 1939 - 1945, η ξενόδουλη Χούντα του 1967 - 1974 και η ...Σοβιετική Ενωση ήταν το ένα και το αυτό. Τέτοιες απόψεις φυσικά δεν μας εκπλήσσουν, άλλωστε είναι γνωστή «τάση» και καλοπληρωμένη εκστρατεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση η εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, οπότε δεν μπορεί παρά να έχει και εγχώριους θιασώτες.

Μόνο που η συγκεκριμένη φράση προέρχεται από κάποιον που αυτοαποκαλείται «αριστερός» και συγκεκριμένα από τον μέχρι πρότινος βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Αθανάσιο Λεβέντη. Οπως καταλαβαίνετε, ο «φιλευρωπαϊκός» προσανατολισμός που διαφημίζει ως μεγάλο προσόν του ο συγκεκριμένος χώρος τον διαποτίζει ...μέχρι το μεδούλι. Σε σημείο που να ταυτίζεται με τις πλέον ακραίες θέσεις και αντικειμενικά να συμβάλλει στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για εξαφάνιση της δράσης των κομμουνιστών σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η αλήθεια είναι πως πολύ θα τους βόλευε κάτι τέτοιο, αλλά δε θα τους «περάσει»...

Να παραμεριστούν τα αναχώματα

Ο λαός πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά του απέναντι στα κόμματα που με «αντιμνημονιακή» ρητορεία προσπαθούν να κρύψουν ότι την επομένη των εκλογών θα καταθέσουν την ψήφο του στο ταμείο της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Καμμένος (και ο Δημαράς που συμπράττει μαζί του). Το κόμμα του προβάλλεται από τα αστικά ΜΜΕ σαν η πλέον «αντιμνημονιακή» φωνή και ελάχιστα ασχολούνται με τα μέτρα που προτείνει στο πρόγραμμά του και τα οποία είναι πανομοιότυπα σχεδόν με εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενδεικτικά, προτείνει την «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία», την έμμεση δηλαδή απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ζητάει ακόμα την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» για τους Ελληνες εφοπλιστές, που απολαμβάνουν ήδη δεκάδες φοροαπαλλαγές και χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο. Ο Καμμένος προτείνει τέλος το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δημόσιων υποδομών με «μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων», αλλά και τη λειτουργία όλων των δημόσιων οργανισμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τι παραπάνω λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Τίποτα απολύτως. Το ίδιο ισχύει και για τον ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος άλλωστε έχει δώσει δείγματα γραφής από κυβερνητική θέση για την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα.

Ο Κουβέλης, από την πλευρά του, προβάλλεται και αυτός σαν «αντιμνημονιακός», αλλά λέει ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μνημόνιο, αφού είναι διεθνής υποχρέωση του κράτους. Δηλώνει έτοιμος για προγραμματική διακυβέρνηση, αφού λέει πως δεν τον αφήνει αδιάφορο η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, κύρια με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο άλλωστε προέρχεται και η πλειοψηφία των στελεχών του. Αρα, παίρνει την ψήφο του λαού που υποφέρει και την καταθέτει από την πίσω πόρτα στην πολιτική που βαθαίνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Κατσέλη και ο Καστανίδης είναι σάρκα από τη σάρκα του ΠΑΣΟΚ. Υπηρέτησαν από υπουργικές θέσεις την πολιτική του και έχουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια. Σαν τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν και στην κάλπη.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αναξιόπιστος και αφερέγγυος. Κοροϊδεύει το λαό με υποσχέσεις για εύκολες λύσεις και τρυγάει ψήφους. Καίγεται για μια δυο θεσούλες στην αστική διαχείριση και δεσμεύεται για πράγματα τα οποία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα κι αν κυβερνήσει, αφού δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ηττοπάθεια και απογοήτευση την επόμενη μέρα. Πραγματική διέξοδος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του. Σ' αυτές τις εκλογές, ακόμα περισσότεροι πρέπει να κάνουν το βήμα. Να γυρίσουν επιθετικά την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μη σκορπίσουν την αγανάκτησή τους στα αναχώματα, που την άλλη μέρα δε θα είναι στο πλευρό τους, αλλά απέναντί τους. Το πραγματικά διαφορετικό θα προκύψει στις 7 του Μάη, αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πατώσει στην κυριολεξία, αν δε σκορπίσει η λαϊκή ψήφος στους λεγόμενους αντιμνημονιακούς και βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Προτάσεις μόνο για το κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εντυπωσιακές οι προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την «ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας» από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μπράβο του που τις σκέφθηκε...

Πρόταση νούμερο 1: Να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή, να δώσουμε λεφτά στις τράπεζες.

Πρόταση νούμερο 2: Να υπάρξει μαζικό και «πατριωτικό», όπως λέει, κύμα επιστροφής των καταθέσεων. Δηλαδή, να δώσουμε πάλι λεφτά στις τράπεζες.

Πρόταση νούμερο 3: Να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Αυτή τη φορά δε θα δώσουμε λεφτά στις τράπεζες αλλά στους μεγάλους πελάτες τους.

Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει ο Ε. Βενιζέλος, ότι ... «θα πέσει χρήμα στην αγορά» και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τον ισχυρισμό του.

Το πρόβλημα είναι πως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι προφανώς ...εκτός αγοράς και εκεί δε χρειάζεται καθόλου να «πέσει χρήμα». Αντιθέτως, θα ...φύγει χρήμα.

Γιατί αν δεν ξεζουμιστούν όλοι αυτοί πώς θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τις προτάσεις του για χρηματοδότηση της οικονομίας; Αυτές ντε που είναι για το ...καλό της χώρας και του λαού;

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ του αποκλεισμού της από το διαγωνισμό για τη πώληση (δηλαδή το ξεπούλημα) της ΔΕΠΑ κατέθεσε διεθνής κοινοπραξία που χρηματοδοτείται από ελβετικές τράπεζες.

Μάλιστα, δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει «μακροχρόνιες στρατηγικής σημασίας επενδύσεις στην Ελλάδα» και δεν κατανοεί γιατί αποκλείστηκε. Μιλάμε για μεγάλες κόντρες δηλαδή.

Είδατε τελικά ότι ...υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, παρότι -όπως μας λένε- έχει πολλή δουλειά ακόμη για να γίνει επενδυτικός παράδεισος;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Γιατί οι κάθε λογής «επενδυτές» όταν τους πεις να ...μην πληρώσουν σχεδόν τίποτε και να βγάλουν τεράστια κέρδη, ούτε από κρίση καταλαβαίνουν, ούτε από αβεβαιότητες, ούτε από δημόσια χρέη, ούτε από spreads!

Σκληρή τιμωρία από τους ανέργους

Γρηγοριάδης Κώστας

«Και τι να πεις σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του; Τι να πεις σε ένα παιδί που έχει σπουδάσει, έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και δε βρίσκει δουλειά; Φυσικά τι να πεις σε έναν επιχειρηματία ο οποίος έκλεισε το μαγαζί του και είναι ανασφάλιστος; Δεν μπορείς να του πεις τίποτε». Ψεύτικη και υποκριτική η γλώσσα που χρησιμοποιεί για τους ανέργους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές ομιλίες και συνεντεύξεις του όπως αυτή που έδωσε προχθές στα ΜΜΕ της Κρήτης. Από τη μια, παριστάνει τον θλιμμένο που δήθεν συμπάσχει στο δράμα των ανέργων, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος έχει υπογράψει τη μείωση του επιδόματος ανεργίας στα 360 ευρώ (από 460 ευρώ) ακριβώς για να εξαναγκάσει τους ανέργους ειδικά τους νέους να δουλέψουν για 200 και 300 ευρώ, έχει δεσμευτεί για απολύσεις δεκάδων - εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο τα επόμενα δύο χρόνια που θα προστεθούν στο ενάμισι εκατομμύριο, βάζει λουκέτο στον ΟΕΚ και την κατασκευή λαϊκών κατοικιών, κ.ο.κ. Από την άλλη, μοιράζει ξεδιάντροπα προεκλογικές υποσχέσεις για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων με λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει στο «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία έτσι και αλλιώς τα οδηγούν σε κατάρρευση. Μακάρι «να μην έλεγε τίποτα» στον άνεργο ο Ευ. Βενιζέλος. Η αλήθεια είναι, με πράξεις και λόγια, πως του λέει ότι είναι καταδικασμένος στην καλύτερη περίπτωση σε μισθούς πείνας και στη χειρότερη σε αργό θάνατο. Αξίζει λοιπόν οι άνεργοι, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, να τιμωρήσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ που διαθέτει ολοκληρωμένη επεξεργασμένη πρόταση για την ανεργία τόσο άμεσα με ενιαία μέτρα προστασίας των ανέργων όσο και μακροπρόθεσμα με την οριστική κατάργησή της στο πλαίσιο μιας λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Τα χειρότερα τα έχουν ετοιμάσει

Και... έσχιζε τα ρούχα του στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης λέγοντας: «Δεν υπάρχει θέμα δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποζημιώσεων ή κατάργησης των αποζημιώσεων. Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Οπως, επίσης, δεν υπάρχει και θέμα μείωσης του χρόνου αδείας. Είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι όχι μόνο συμφωνημένα, αλλά ούτε καν ανοιχτά αυτή τη στιγμή για συζήτηση...» Και χτες «έσκασε» η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα που ευθέως μιλάει για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του «κόστους εργασίας» στον ιδιωτικό τομέα κατά 15%! Προφανώς, λοιπόν, ...υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό που είτε ο υπουργός δεν το γνώριζε (πράγμα απίθανο) είτε είπε για μία ακόμη φορά ψέματα (πράγμα εξαιρετικά πιθανό). Αλλωστε, ο ίδιος ομολόγησε στην ίδια τοποθέτηση ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σε κάτι το οποίο είναι δεδομένο: δηλαδή, τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, ούτως ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για το 2013 - 2014». Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: Ξέρουμε τι θέλει η Κομισιόν, ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει η επόμενη κυβέρνηση και ξέρουμε, επίσης, ότι για να καλύψουν και να «περάσουν» τους σχεδιασμούς τους δε θα διστάσουν να πούνε ό,τι ψέμα χρειαστεί, έστω και το πλέον απροκάλυπτο. Είναι, λοιπόν, καιρός να τελειώνουμε και με αυτούς και με τα ψέματά τους.

Καίριο πλήγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«

Αν το ΠαΣοΚ δεν είναι πρώτο κόμμα ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία. Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ προσκρούει στην κοινή λογική» (Ευ. Βενιζέλος). «Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές» (Α. Σαμαράς). Τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας συνεχίζουν να επισείουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παρόλο που τρομάζει πλέον ελάχιστους, επειδή εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τέτοιος «κίνδυνος» στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Αντίθετα, η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη και δρομολογημένη και μάλιστα ομολογείται ανοικτά από κορυφαία στελέχη και των δύο κομμάτων. Αλλωστε, και οι ίδιοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έμμεσα ομολογούν την κυβερνητική συνεργασία. Ο μεν Σαμαράς μιλάει για «βιώσιμη κυβέρνηση», ο δε Βενιζέλος για «πρώτο κόμμα». Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι να καθοριστεί με ποιους όρους - όχι φυσικά προγραμματικούς - θα γίνει αυτή η κυβερνητική συνεργασία, δηλαδή ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη νέα συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος για να καθοριστεί αυτό είναι βέβαια τα ποσοστά που θα πάρουν στις εκλογές. Αυτό είναι και το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογές. Πώς θα ενισχύσουν δηλαδή τα ποσοστά τους για να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στη νομή της εξουσίας, ενώ την ίδια στιγμή θα συνεχίζουν τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ομως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για το λαό να τους επιτρέψει να συνεχίσουν την επομένη των εκλογών να υλοποιούν τα μέτρα που του καταστρέφουν τη ζωή και τον οδηγούν στην εξαθλίωση. Αφοβα και αδίστακτα, λοιπόν, ο λαός πρέπει να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις κάλπες και ταυτόχρονα να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηφοδέλτια μάχης

Ψηφοδέλτια μάχης και ελπίδας για τις δυνατότητες αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος στις εκλογές, έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η ΚΕ του ΚΚΕ. Μ' αυτά τα ψηφοδέλτια στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα οργώσουν τις επόμενες μέρες τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, τα χωριά, για να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά στους ανθρώπους του μόχθου η φωνή του ΚΚΕ. Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι θα κουβεντιάσουν με τους ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ, ιδιαίτερα με τις νέες δυνάμεις που σκέφτονται για πρώτη φορά να κάνουν το σοβαρό βήμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το Κόμμα της εργατικής τάξης, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών και στο τι θα σημάνει για την ίδια τη δύναμη του λαϊκού κινήματος η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δίνουν την ευκαιρία να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Στα άλλα κόμματα, η ονοματολογία που συζητιέται για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει είτε με... «φανταχτερούς τηλεαστέρες», είτε με κριτήριο την παραπλάνηση του λαού και την εμφάνιση μιας τάχα ανανέωσης για όσο το δυνατό καλύτερο «μακιγιάζ» στα κόμματα που ευθύνονται για τα βάρη που έχει φορτωθεί σήμερα ο λαός, είτε με παζάρια ανάμεσα στα διάφορα «τζάκια» του κάθε κόμματος, με προσωπικές φαγωμάρες και φιλοδοξίες. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όμως, σηματοδοτούν και αυτά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με τη σαπίλα των άλλων κομμάτων που υπηρετούν και ενσωματώνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πλαισιώνονται με αγωνιστές που είναι κομμάτι του λαού: Στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγωνιστές αγρότες της ΠΑΣΥ, συνδικαλιστές των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, γυναίκες που δίνουν μάχες μέσα από τους συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα πάλης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ανθρωποι δοκιμασμένοι στο μετερίζι του αγώνα, ταγμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς κανένα απολύτως «προσωπικό συμφέρον».

Τέτοιους αγωνιστές έχει το ΚΚΕ. Με τέτοιους αγωνιστές και την πολιτική του Κόμματος, κι όχι με μια δυο διασημότητες, μπορεί και από το μετερίζι των εκλογών ο λαός να κάνει βήμα μπροστά στη δική του προοπτική. Να ενισχύσει την ταξική πάλη με την ενίσχυση του ΚΚΕ για τις επόμενες μάχες που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και θα είναι σκληρές, για την πορεία στο δικό του δρόμο ανάπτυξης. Από τους 424 συνολικά υποψήφιους, οι μισοί συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ. Ακόμα, εξετάζοντας τα ψηφοδέλτια ανά ηλικιακή κατηγορία, πλειοψηφούν οι νέοι ηλικίας από 25 έως 39 χρόνων. Παράλληλα, πάνω από το 35% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ποσοστό που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην ενεργή συμμετοχή των γυναικών στο κίνημα.

Να, λοιπόν, γιατί και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι όπλα υπέρ του λαού στη μάχη των εκλογών. Γιατί σηματοδοτούν την καθαρότητα και τη συνέπεια της πολιτικής του ΚΚΕ, δείχνουν και αυτά ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχτούν στο ΚΚΕ και να το δυναμώσουν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ