Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Στην 65η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται ο Παλαιστίνιος Κχάντερ Αντνάν που διαμαρτύρεται για την εξευτελιστική ανάκριση που υπέστη κατά τη σύλληψή του αλλά και για την υπαγωγή του στο καθεστώς διοικητικής κράτησης, μια συνήθη μέθοδο του ισραηλινού στρατού κατοχής κατά την οποία κρατούνται Παλαιστίνιοι χωρίς καμία απαγγελία κατηγορίας και χωρίς δικαίωμα προσφυγής σε δικηγόρο επ' αόριστον. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα σήμερα. Ηδη, τα πνεύματα στα παλαιστινιακά εδάφη είναι εξαιρετικά τεταμένα και έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκαοκτώ νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας έξω από την είσοδο της Αστυνομικής Ακαδημίας στα ανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας. Τα θύματα είναι κυρίως νεοσύλλεκτοι στην αστυνομία και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Επιθέσεις σημειώθηκαν και στην Μπαακούμπα, βορειότερα, την Κυριακή με θύματα τέσσερις πληροφοριοδότες της αστυνομίας αλλά και δύο μέλη του Συμβουλίου Αφύπνισης, των οργανώσεων που στήθηκαν ενάντια στην «αλ Κάιντα».

ΚΑΪΡΟ.-- Μεταξύ 10 Μαρτίου και 8 Απριλίου θα μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές. Αυτό ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή, που απέφυγε, όμως, να προσδιορίσει ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, επικαλούμενη ότι πρέπει να λυθούν ορισμένα πρακτικά ζητήματα για το πώς ακριβώς θα ψηφίσουν τα περίπου 8 εκατομμύρια Αιγυπτίων που βρίσκονται στο εξωτερικό και πώς θα καταμετρηθούν οι ψήφοι αυτοί, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ δεσμοφυλάκων κι κρατουμένων στη φυλακή Αποδάκα, στην πόλη Μόντερεϊ της επαρχίας Νουέβα Λεόν, στο βόρειο Μεξικό.

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-- Συνδιάσκεψη πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο περισσότερες από 24 λαϊκές οργανώσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία όσον αφορά τις κινητοποιήσεις και το σχέδιο δράσης τους ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στη νησίδα Σαόνα, στα νοτιοανατολικά παράλια της χώρας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ