Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΜΦΑΝΙΣΗ «σωτήρα» του θεσσαλικού κάμπου επιχείρησε ο Κ. Καραμανλής και τάχθηκε χτες υπέρ της ταχείας προώθησης και ολοκλήρωσης της εκτροπής του Αχελώου, του φράγματος της Συκιάς και του υδροηλεκτρικού σταθμού (σελίδα 6)

«ΠΟΥΛΑΜΕ το ροδάκινο στην ίδια τιμή με το κουκούτσι. Δέκα το ροδάκινο, οχτώ το κουκούτσι». Αυτή την κραυγή απόγνωσης έστειλαν οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πιερίας, μέσω του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, που περιόδευσε στην περιοχή (σελίδα 7)

ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να επιλέξει τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, ώστε να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου, προτιμά να ευνοεί την κατασκευή γκαράζ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών (σελίδες 12 - 13)

ΥΠΕΡΟΓΚΑ κονδύλια για κατασκευές έργων βιτρίνας και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, είναι μερικά από αυτά που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας παρακολουθώντας ένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτό της περασμένης Πέμπτης (σελίδες 12 - 13)

ΣΟΒΑΡΗ ταλαιπωρία περιμένει για τους επόμενους δύο μήνες τους οδηγούς που διέρχονται τη Λ. Κηφισσού, καθώς από τη Δευτέρα αρχίζει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου με τη Λ. Π. Ράλλη και πρόκειται να γίνει κατάληψη κυκλοφοριακών λωρίδων (σελίδα 14)

ΑΠΟΤΙΣΤΑ παραμένουν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία, καθώς καθημερινά στερεύουν, όλο και περισσότερο, οι ελάχιστοι υδατικοί πόροι που υπάρχουν σε συνδυασμό και με τον καύσωνα(σελίδα 14)

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ παρουσίαση μιας σειράς σημαντικών εργασιών, σχετικών με θέματα περιβάλλοντος από νομικής άποψης, παρουσιάζει η μόνιμη στήλη της Οικολογίας σήμερα, χρήσιμη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, που αγωνίζεται και παλεύει για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών εγκλημάτων και συνεπειών (σελίδα 18)

ΜΠΟΡΕΙ να ονομάζεται Πολιτιστική Ολυμπιάδα, αλλά στο τιμόνι της, εκτός από ανθρώπους που σχετίζονται με τον πολιτισμό, βρίσκονται γνωστοί επιχειρηματίες και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες (σελίδα 19)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ στη μνήμη της Λίντας Αλμα - Κατράκη θα τελεστεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο, καθώς συμπληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη ένας χρόνος από το θάνατό της (σελίδα 19)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ