Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Μετοικεσίαν προς ... Αραράτ!

Σε σειρά συσκέψεων ανευθυνο-υπευθύνων που πραγματοποιήθηκαν, μετά τις νέες καταστροφές, που προκάλεσε η «απρόβλεπτη» νεροποντή, αποφασίστηκε να απευθυνθεί δημόσια προτροπή για τη μετοικεσία των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής και περιχώρων στην κορυφή του Αραράτ.

Συνεκτιμήθηκε το ιστορικό(;) προηγούμενο των κατακλυσμιαίων βροχών και καταστροφών και της σωτηρίας του Νώε -(στον οποίο αναφέρθηκε ήδη ο αγαπητός και ευρηματικός Στάθης)- μετά της οικογενείας του και ενός ζευγαριού από κάθε πλάσμα, για τη διαιώνιση του είδους.

Περιπαιχτικά άρχισε η στήλη, γιατί έτσι ακριβώς πρέπει να διακωμωδούνται αυτοί που «τα κάνουν θάλασσα».

Κανένα έργο με πνοή, ορίζοντα και σύνδεση με τα προβλήματα του λαού, που θα αντιμετωπιστούν στη Θεσσαλονίκη με «λόγια από καθέδρας» και ανάλογες προεκλογικές υποσχέσεις.

Η Αθήνα πνίγεται κάθε τόσο και ορισμένες υπεργολαβικές επιχειρήσεις «εκτελούν», στην κυριολεξία, έργα που θα έπρεπε να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα, καθώς «φυτρώνουν ραδίκια» ακόμη και σε καινουριοασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Μέτρα της τελευταίας στιγμής, τσουβάλια με άμμο που τώρα ...ανακαλύπτονται, μεταλλικά ανίσχυρα «πετάσματα» που κάποιοι βέβαια τα προμηθεύουν. Και μετά την τελευταία νεροποντή - καταστροφή, αυτόματα μεταλλικά φράγματα, ενώ έχουν μπαζωθεί κοίτες, ρέματα και φυσικές απορροές από τα εκτελούμενα έργα. Και κάποιο γεφύρι, εκεί κατά το Φάληρο, θα γκρεμιστεί επίσημα και αιφνιδιαστικά, ως ένα, ακόμη, δείγμα προχειρότητας, ενώ οι ...παραλίμνιοι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δε θα έχουν μέσο για να περάσουν στην αντίπερα όχθη.

Οι Ερυθρόδερμοι, μπροστά στα τοτέμ, έκαναν δεήσεις για να βρέξει. Οι πολιτικοί, ανεύθυνοι επικαλούνται θεούς και δαίμονες για το αντίθετο και κλείνουν την επιφυλακή έκτακτης ανάγκης, μετά τις 6 το απόγευμα!


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ