ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Μάη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα σε συμπόρευση και ταξική αντεπίθεση

Πλατιά εξόρμηση για την προβολή της πολιτικής πρότασης διεξόδου του Κόμματος

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για την ανάδειξη των αιτιών της κρίσης και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Αύριο Δευτέρα 23 Μάη
  • Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟ Ταξιάρχη Κορυδαλλού του ΚΚΕ (Ταξιαρχών 32, πλ. Ελευθερίας), στις 7 μ.μ. σύσκεψη με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».
Την Τρίτη 24 Μάη
  • Στις 9.30 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στις 9 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ (οδού Ιεροσολύμων) με επικεφαλής τον Σπύρο Μπότση, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
Την Τετάρτη 25 Μάη
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα και η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο των ΕΒΕ και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Ιλίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Στη Δράμα

Η ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για την Ενέργεια και τα λιγνιτικά αποθέματα της περιοχής μας και η συνολική πολιτική πρότασή του για τη διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική κρίση», σήμερα Κυριακή 22 Μάη, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Ωδείο. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Στο Κιλκίς

Αύριο Δευτέρα 23 Μάη στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στο παλιό δημοτικό σχολείο στον Εύρωπο του Κιλκίς, θα μιλήσει ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλία
  • Σήμερα Κυριακή 22 Μάη, στις 11.30 π.μ., στην παραλία Σκιάθου με ομιλητή τον Απ. Νάνο, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Σήμερα Κυριακή, ο Απ. Νάνος, βουλευτής του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Σκιάθο, στις 12 το μεσημέρι, στην καφετέρια «ΜΕΛΤΕΜΙ» και στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στην παραλία της Σκοπέλου.
  • Αύριο Δευτέρα 23 Μάη, ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κηφισιάς.
Στην Αμφιλοχία

Η ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη σήμερα Κυριακή στις 10 π.μ. (καφενείο Κορομηλά) για τις εξελίξεις στο χώρο της κτηνοτροφίας και τις θέσεις του ΚΚΕ. Εισήγηση θα κάνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Εκδηλώσεις για τις διεθνείς εξελίξεις

Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ διοργανώνουν το επόμενο διάστημα πλήθος εκδηλώσεων με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται:

  • Στην Αχαΐα, σήμερα Κυριακή 22 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πάτρας, στην πλ. Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Χρ. Αγγελόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • Στην Κεφαλονιά, σήμερα Κυριακή 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει η Α. Τσώλου, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.
Σήμερα η πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνεται η προσυνεδριακή διαδικασία της ΕΕΔΥΕ

Από την εκδήλωση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη, το 2009

Motion Team

Από την εκδήλωση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη, το 2009
Προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη και προβάλλοντας στο σήμερα το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της θυσίας του, διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η πορεία Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ. Στις 9 π.μ. είναι προγραμματισμένη διαδήλωση στην έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Η αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από την οδό Λαγκαδά (στο ύψος του Δημαρχείου της Σταυρούπολης) και στη Νέα Σάντα θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης του Κιλκίς. Η επιστροφή θα γίνει επίσης με αυτοκινητοπομπή και θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο της Σταυρούπολης, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Πορείες ειρήνης προγραμματίζονται ακόμα στην Κοζάνη, σήμερα Κυριακή, στη Μυτιλήνη, επίσης σήμερα και στην Τρίπολη, την Κυριακή 29 Μάη. Παράλληλα κορυφώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες των Επιτροπών Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, στο δρόμο για το 16ο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μάη στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις και Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, τη Δευτέρα 23 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (τριών Ναυάρχων).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, τη Δευτέρα 23 Μάη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Κύπρου και Ηλιουπόλεως).

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν οι παρακάτω Επιτροπές Ειρήνης:

  • Σήμερα Κυριακή: Αγρινίου - Λευκάδας.
  • Δευτέρα 23/5: Ζακύνθου - Μεσολογγίου - Ιωαννίνων - Πάτρας.
  • Τρίτη 24/5: Αλεξανδρούπολης.
  • Πέμπτη 26/5: Καβάλας.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση

Ημερίδα με θέμα τη «Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση» διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ τη Δευτέρα 30 Μάη στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο, στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός).

Στην ημερίδα θα αναλυθούν από ειδικούς και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη σύνδεση της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών στο ενιαίο 12χρονο σχολείο, τη διατροφή και την υγεία τους. Στις εργασίες της ημερίδας θα χαιρετίσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα μιλήσουν:

-- Θοδωρής Λιάπης (υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ): «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση».

-- Νίκος Γελαδάς (καθηγητής Εργοφυσιολογίας του ΤΕΦΑΑ Αθηνών): «Ασκηση - Διατροφή και Υγεία των παιδιών».

-- Δημήτρης Χατζηχαριστός (καθηγητής Αθλητικής Παιδαγωγικής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών): «Οργάνωση της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση».

-- Πέτρος Κρίκης (μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ): «Τα επιτεύγματα από την πείρα της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης».

-- Κώστας Μποντόλος (καθηγητής της Αθλητικής Βιο-μηχανικής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών): «Σχολικό περιβάλλον και μυοσκελετικά προβλήματα των μαθητών».

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 17.30.

Εκδήλωση στη Χαλκίδα

Η ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 25 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, με θέμα «Η αλήθεια για τις εξελίξεις στην Υγεία: Τι συμφέρει το λαό. Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βιβλιοπαρουσίαση
  • Το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο βασιλιάς Ανθρακας» του Απτον Σίνκλερ, την Τετάρτη 25 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η Βασιλεία Παπαρήγα, μεταφράστρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την εκπαιδευτικό - ψυχολόγο Ευδοκία Στάμου, καθώς και παρουσίαση μελοποιημένων στίχων του Πίτερ Σίνκλερ.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ