Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10966

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΑ 140 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Σήμερα, σε συνθήκες υποχώρησης, ήττας, αλλά και διαμόρφωσης προϋποθέσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα επαναστατική άνοδο, η αφομοίωση των διδαγμάτων της Κομμούνας, αλλά και όλης της επαναστατικής πάλης του κομμουνιστικού κινήματος στον 20ό αιώνα, αποτελεί παρακαταθήκη για τη στρατηγική και προγραμματική ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος σε επαναστατική βάση.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ κόντρα στα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα

Αρχές της επόμενης βδομάδας θα ανακοινώνουν το αναθεωρημένο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», με νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, με μειώσεις μισθών, τσάκισμα όσων έχουν απομείνει από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέους αντιλαϊκούς φόρους και ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ για να βρουν διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Πολιτική συνεκτική για έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Ο λαός να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να κλονίσει το αστικό πολιτικό σύστημα, να το κάνει αδύναμο να κυβερνά σε βάρος του. Η εργατική τάξη να οργανωθεί στο δικό της ταξικό κίνημα, τα άλλα λαϊκά στρώματα επίσης, να δυναμώσουν το μετωπικό σχήμα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, συμβάλλοντας στην οργάνωση της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανάγκη η ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος

Το νέο, το πιο ελπιδοφόρο, είναι ότι φέτος οι κομμουνιστές, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών άνοιξαν αποφασιστικά τη συζήτηση και δράση για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί.


ΣΕΛ.  11

Καινούρια κατάσταση - Καινούρια καθήκοντα

Ο «Ριζοσπάστης», για να βοηθήσει τη μελέτη, την καλύτερη κατανόηση του Δοκιμίου του Β΄ Τόμου Ιστορίας του ΚΚΕ, ξεκινά από σήμερα τη δημοσίευση αρχειακού υλικού της περιόδου 1949 - 1968. Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα είναι η ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη, στην 6ηΟλομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Οκτώβρης 1949).



Τσακίζουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

ΣΕΛ.  13
Καρφί στο μάτι τους η στρατηγική του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕΣ
Με τη σημαία των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  19
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αποκαλύψεις για τη διευθέτηση στο Αιγαίο

ΣΕΛ.  20
Για τις τοπικές εκλογές στην Ισπανία

ΣΕΛ.  24  -  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ