Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8736

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ μένουν τα ερωτήματα

Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, αυτές στις εβραϊκές συναγωγές το Σάββατο 15 του Νοέμβρη και οι προχτεσινές ενάντια στο βρετανικό προξενείο και στην τράπεζα HSBC, που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 52 ανθρώπους, οι δε τραυματίες ξεπέρασαν τους 700, δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων για το ποιο ήταν το κίνητρο των επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη και άρα ποιοι οι αληθινοί ένοχοι. Την ίδια ώρα έχει δοθεί η αφορμή για ακόμα σκληρότερα αστυνομικά μέτρα τόσο στην ίδια την Τουρκία όσο και στις άλλες χώρες. Και ενώ σχετικά ασήμαντες ή «ξεχασμένες» οργανώσεις διεκδικούν την ευθύνη των επιθέσεων, οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού, με πρώτους τους Μπους και Μπλερ, ξανανακαλύπτοντας την Αλ Κάϊντα βρήκαν τη «χρυσή ευκαιρία» να επιχειρήσουν την αποενοχοποίησή τους για τα εγκλήματα, που έχουν κάνει και κάνουν ενάντια στους λαούς, μη παραλείποντας, ταυτόχρονα, να κλιμακώσουν παραπέρα την καλλιέργεια της τρομο-φοβίας στο εσωτερικό των χωρών τους. Ετσι κι'αλλοιώς τέτοιες ενέργειες ενισχύουν την επίθεση της «νέας τάξης» κατά των λαών. «Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και οι φονταμενταλιστές μαριονέτες τους, έπνιξαν την Τουρκία στο αίμα», καταγγέλει το ΚΚ Τουρκίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Την Τετάρτη 26 Νοέμβρη η πανελλαδική απεργία

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 26 Νοέμβρη απαντούν οι οικοδόμοι στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εντείνεται με το νέο κρατικό προϋπολογισμό και είναι υπεύθυνη για την εργοδοτική ασυδοσία, για τα μεροκάματα πείνας, και του θανάτου, για δουλιά χωρίς ένσημα, ενώ στερούνται αυτοί και οι οικογένειές τους τα αγαθά της Υγείας και της Παιδείας. Η απεργία είναι αγωνιστικό προσκλητήριο για όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Στους δρόμους του αγώνα θα βρίσκονται την ίδια μέρα οι συνταξιούχοι με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.


ΣΕΛ.  10  -  11,   14  -  15


85 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Στις 7 Δεκέμβρη η κεντρική εκδήλωση

Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται η πολιτική συγκέντρωση της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου


ΣΕΛ.  3
Η Αλέκα Παπαρήγα στην Κούβα

Αναχώρησε σήμερα για την Αβάνα αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.


ΣΕΛ.  5
ΠΣΕ
Το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα

Σε σημαντικές αποφάσεις για το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


ΣΕΛ.  22  -  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ