Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11145

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Δικαίωμα και κτήμα των πραγματικών δημιουργών

Θέσεις του ΚΚΕ για τη δημόσια διαβούλευση του ΥΠΠΟΤ, με θέμα «τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και το δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης έργων πνευματικής ιδιοκτησίας»

Με αφορμή τη συζήτηση για τα «πνευματικά δικαιώματα» το ΚΚΕ τονίζει ότι τόσο η Τέχνη, όσο και οι δημιουργοί της αξίζουν μια καλύτερη μοίρα απ' αυτή που προδιαγράφει για λογαριασμό τους το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Το ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες να πάρουν αποφασιστικά τη θέση τους στη λαϊκή πάλη και συμμαχία για την αποδυνάμωση της αστικής κυριαρχίας και των κομμάτων της, με στόχο την ανατροπή τους και την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Τονίζει ότι οι καλλιτέχνες έχουν επιτακτικό συμφέρον να συντονιστούν με την καλλιτεχνική τους δημιουργικότητα και την πάλη τους στο γενικότερο αγώνα της εργατικής τάξης για να γίνουν η Τέχνη και όλα τα υλικά και πνευματικά επιτεύγματα του πολιτισμού δικαίωμα και κτήμα των πραγματικών δημιουργών τους.

Το ΚΚΕ δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στον προσανατολισμό της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης. Υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να προστατεύσει τα συμφέροντα των μικροεπαγγελματιών, ή των μη επιχειρηματιών καλλιτεχνών ανακουφίζοντάς τους από τα ασφυκτικά προβλήματα επιβίωσης, αντίθετα, θα τα επιδεινώσει.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΓΥΝΑΙΚΑ
Με το δώρο και το παράδειγμά μας να στηρίξουμε τα παιδιά

ΣΕΛ.  16
Κάλαντα, τραγούδια και ... ονειρικές μουσικές

Προτάσεις για ποιοτικές ακροάσεις


ΣΕΛ.  6
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής

«Το Ταγκό της Κρίσης» τιτλοφορείται το ιδιαίτερα ενδιαφέρον μουσικοθεατρικό έργο των Χρήστου Χατζησπύρου και Φάνη Μαργαρώνη, που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του «902 Αριστερά στα FM».


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μινιατούρες από το φυσικό κόσμο και ενθύμια από το παρελθόν

ΣΕΛ.  8   -   9
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Και ζήσαν αυτοί καλά...

H «επιχείρηση κάθαρσης», μια τραγελαφική υπόθεση, επιβεβαίωσε το σύμφυτο και στο ποδόσφαιρο των φαινομένων σήψης με το σύστημα.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ