ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΓΔΜ
Ο Ρόμπερτσον «αναβαθμίζει» την «Απαραίτητη Συγκομιδή»...

Ο Ρόμπερτσον επιθεωρεί -ενώπιον Ελλήνων στρατιωτών - τα συγκεντρωθέντα όπλα στο Κρίβολακ...

Associated Press

Ο Ρόμπερτσον επιθεωρεί -ενώπιον Ελλήνων στρατιωτών - τα συγκεντρωθέντα όπλα στο Κρίβολακ...
ΣΚΟΠΙΑ.-

Μία μάλλον κακόγουστη παράσταση έδωσε χτες στο Κρίβολακ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, όπου μετέβη για να επιθεωρήσει το φιάσκο της επιχείρησης «αφοπλισμού» των Αλβανών αυτονομιστών. Με δεδομένες τις συνεχιζόμενες - αν όχι εντεινόμενες αντιδράσεις - της κυβέρνησης Γκεοργκιέφσκι αλλά και μίας πλατιάς μερίδας του λαού της ΠΓΔΜ, ο Ρόμπερτσον επιχείρησε - δίχως απαραίτητα να το καταφέρει... - να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης «Απαραίτητη Συγκομιδή», δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει μόνον ελάχιστη σημασία ο αριθμός των υπό συγκέντρωση όπλων, αλλά και η ποιότητα ή παλαιότητά τους...

«Δεν είναι μόνον ο αριθμός των όπλων που έχει σημασία. Είναι το γεγονός πως ο αποκαλούμενος UCK παραδίδει αυτά τα όπλα και διαλύει την οργάνωσή του. Ελπίζω πως ο λαός της Μακεδονίας θα δει πως τα όπλα "βγαίνουν έξω" από τη μακεδονική πολιτική σκηνή και πως θα δίνεται το σωστό μάθημα» είπε ο Ρόμπερτσον λίγες ώρες αφότου μετέβη - με στρατιωτικό ΝΑΤΟικό ελικόπτερο - σε στρατιωτική βάση στο Κρίβολακ (70 χλμ νοτιοανατολικά των Σκοπίων).

Σε άλλο σημείο, ο Ρόμπερτσον προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των αρχών της ΠΓΔΜ πως στην πραγματικότητα οι Αλβανοί αυτονομιστές προτίθενται να παραδώσουν κυρίως - αν όχι μόνον... - όσα παλιά και άχρηστα όπλα διαθέτουν, λέγοντας: «Ναι! Ορισμένα από τα όπλα μπορεί να είναι παλιά, αλλά και με τα παλιά και με τα καινούρια μπορείς να σκοτώσεις άνθρωπο»...

Αργότερα χτες βράδυ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επρόκειτο να μεταβεί στα Σκόπια για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραϊκόφσκι, κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους... Ομως, ακόμη και λίγη ώρα προτού αρχίσει τις συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης Γκεοργκιέφσκι, ο Ρόμπερτσον συνέχισε... απαγγέλλοντας το ίδιο «ευαγγέλιο», δηλώνοντας: «Οπως θεωρώ και αναμένω από τους αυτονομιστές να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, προσδοκώ και από τα μέλη της μακεδονικής Βουλής να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους»...

«Χαρίστε τα στο μουσείο»!

Βρετανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έλεγαν χτες το μεσημέρι σε δημοσιογράφους πως μέσα στις πρώτες τρεις μέρες της επιχείρησης είχαν παραδοθεί αρκετές εκατοντάδες (περίπου 800) όπλα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων - μάλλον ελάχιστων... - όπλων, όπως αντιαρματικά, αντι-αεροπορικά και ολμοπυροβόλα.

Ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος, Αμερικανός ταγματάρχης Μπάρι Τζόνσον, είπε αναλυτικότερα πως τη Δευτέρα παραδόθηκαν περίπου 500 όπλα στην περιοχή συγκέντρωσης όπλων στο Οτιζια (κοντά στο Κουμάνοβο), πως προχτές στη βάση συγκέντρωσης στο Μπρόντετς (κοντά στο Τέτοβο) παραδόθηκαν κάπου 350 όπλα και πως έως χτες το πρωί μερικές εκατοντάδες άλλα συγκεντρώθηκαν σε βάση παράδοσης στο Γκόστιβαρ (δυτική ΠΓΔΜ).

Ωστόσο, άλλοι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, παραδέχονταν μιλώντας στον Τύπο υπό καθεστώς ανωνυμίας, πως πολλά από τα όπλα που έχουν παραδώσει οι Αλβανοί αυτονομιστές είναι πεπαλαιωμένα αν όχι άχρηστα...

Σ' αυτό το σημείο, έκανε αίσθηση η χτεσινή - και γεμάτη νόημα... - «έκκληση» του διευθυντή του Εθνικού Μουσείου των Σκοπίων, Γκιόργκι Κολάκοφσκι, που ζήτησε από τη ΝΑΤΟική αποστολή να μην καταστρέψει όσα όπλα είναι σημαντικής... ιστορικής αξίας! Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και η χτεσινή πρόταση του υπουργού Αμυνας της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούσκοφσκι, πως μετά την ολοκλήρωση της «Απαραίτητης Συγκομιδής» ίσως χρειαστεί και δεύτερη ΝΑΤΟική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφοπλισμού των Αλβανών αυτονομιστών.

Εκρηξη βόμβας και μεθοριακό περιστατικό

Αν και το τελευταίο 48ωρο δεν αναφέρθηκαν νέες παραβιάσεις της «κατάπαυσης του πυρός», ανάμεσα σε στρατό και αυτονομιστές, εντούτοις νέα βομβιστική - και ευτυχώς αναίμακτη - επίθεση εκδηλώθηκε χτες νωρίς το πρωί σε σχολικό συγκρότημα της πρωτεύουσας των Σκοπίων.

Η αστυνομία των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους τρεις που εξερράγησαν το βράδυ της Κυριακής στα Σκόπια.

Επιπροσθέτως, αργά το απόγευμα της Τρίτης, Αμερικανοί στρατιώτες που μετέχουν στην πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (KFOR) δέχτηκαν πυρά όλμων και αυτομάτων όπλων όταν προσπάθησαν να σταματήσουν ομάδα που επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στην επαρχία από την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού λοχαγού Ντάνιελ Μπάιερ, το περιστατικό σημειώθηκε όταν στρατιώτες επιχείρησαν να σταματήσουν δέκα άτομα που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα από την ΠΓΔΜ προς το Κοσσυφοπέδιο. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχτηκαν και στη συνέχεια η ομάδα των δέκα οπισθοχώρησε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως κατά το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κανένας στρατιώτης - μέλος της KFOR, ενώ κατέληξε εκφράζοντας αδυναμία να προσδιορίσει την ταυτότητα των δραστών...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Πλήρως ταυτισμένος με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Ο Α. Τσοχατζόπουλος σε Επιτροπή της Βουλής προέβλεψε διεθνή διάσκεψη σε 4-5 χρόνια για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια

Ο. Κολοζώφ: Οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις βαθαίνουν την κρίση στην περιοχή. Να γυρίσουν πίσω οι έλληνες στρατιώτες.

Πλήρως ταυτισμένος με τις επικίνδυνες ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς στην περιοχή των Βαλκανίων εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος και μάλιστα εκτίμησε ότι «δεν αποκλείεται σε τέσσερα - πέντε χρόνια να γίνει διεθνής διάσκεψη για αλλαγή των συνόρων στην περιοχή» αποτέλεσμα βέβαια των συνεχών ΝΑΤΟικών επεμβάσεων.

Προχώρησε δε και σε «παλικαρισμούς», λέγοντας ότι σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν αναθεώρηση των συνόρων στην περιοχή «η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής» διευκρινίζοντας αργότερα ότι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα μας πρέπει να δράσει «πολιτικά και στρατιωτικά» σε συνεργασία με τη «διεθνή κοινότητα», προκειμένου να σταματήσει μία διαδικασία αλλαγής των συνόρων που αποτελεί «πάγια ελληνική θέση».

Κάτι που πρακτικά σημαίνει συνέχιση της συμμόρφωσης και της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή όπως ακριβώς έγινε και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η Ελλάδα συμφώνησε και μετέχει με στρατιώτες σε μια επιχείρηση που εκ των πραγμάτων έχει αλλάξει τα σύνορα αφού απέσπασε το Κοσσυφοπέδιο από τη Γιουγκοσλαβία.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού έγιναν στην ενημέρωση που έκανε στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ την ίδια ώρα που εκκρεμεί και δεν έχει απαντηθεί πρόταση της Αλ. Παπαρήγα για συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Τμήματος της Βουλής, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να κάνει το «μαύρο - άσπρο», δικαιολογώντας τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη γειτονική χώρα, λέγοντας ότι η «συμμαχία» δεν πήγε εκεί ως στρατιωτική δύναμη, αλλά για τη διευκόλυνση της πολιτικής συμφωνίας που υπέγραψαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα της ΠΓΔΜ, με την οποία όπως είπε κατοχυρώνονται όλες οι απαιτήσεις των Αλβανών.

Εσπευσε δε να κατηγορήσει παράλληλα με τους Αλβανούς εξτρεμιστές και την κυβέρνηση των Σκοπίων για υπέρμετρο εθνικισμό έναντι των Αλβανών (θέση που συμμερίστηκαν αργότερα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος και Θ. Κοτσώνης), λέγοντας ότι με τη συμφωνία αναγκάστηκαν να κάνουν «αυτό που δεν ήθελαν». Στο σημείο αυτό είπε ότι ένα τμήμα της ηγεσίας της ΠΓΔΜ είναι έτοιμο να δεχτεί αλλαγή συνόρων και ανταλλαγή περιοχών και τόνισε ότι υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα εάν η πρόσφατη συμφωνία για συνταγματικές αλλαγές «μπορεί να εγγυηθεί την ενιαία λειτουργία της ΠΓΔΜ ή περικλείει τον κίνδυνο διάλυσης αυτού του κράτους».

Την απόσπαση ουσιαστικά ενός μέρους της ΠΓΔΜ, η οποία όπως πρόβλεψε θα διαλυθεί πρότεινε ο Θ. Πάγκαλος, παίζοντας το ίδιο επικίνδυνο παιχνίδι με τις διαμελιστικές ΝΑΤΟικές πρακτικές στην περιοχή. Ζήτησε να δημιουργηθεί μια «υγειονομική ζώνη εκείθεν των συνόρων» (δηλαδή, μέσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ) μήκους 10 έως 20 χιλιομέτρων υπό την κυριαρχία του ΟΗΕ, η οποία θα περιλαμβάνει τις περιοχές του Μοναστηρίου, της Γευγελής και της Αχρίδας. Παιχνίδι με τον υπουργό Αμυνας έκανε και η Μ. Δαμανάκη, η οποία αναρωτήθηκε εάν για τη δήλωσή του περί μη αδιαφορίας της Ελλάδας σε περίπτωση αλλαγής των συνόρων έχει ενημερωθεί το ΝΑΤΟ η ΕΕ και το Ελληνικό στρατιωτικό σώμα που είναι στην ΠΓΔΜ.

Ο Ορ. Κολοζώφ

Το πρόβλημα της ΝΑΤΟικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και με ελληνική συμμετοχή είναι από τα σοβαρότερα, τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ για αυτό και το κόμμα ζήτησε - χωρίς μέχρι στιγμής να πάρει απάντηση - η σχετική συζήτηση να γίνει σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στο Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Αυτή η επέμβαση, είπε, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, για να γίνει όπως έγιναν και οι προηγούμενες ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, οι οποίες βάθυναν την κρίση στην περιοχή μας. Ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε ότι εάν ήθελε το ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί η κρίση τότε θα αφόπλισε τον ΟΥΤΣΕΚΑ και δε θα άφηνε να λειτουργούν οι βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο από όπου ξεκινούν οι επιδρομές εναντίον της ΠΓΔΜ. Αντίθετα, συνέχισε, στηρίχτηκε από τους ΝΑΤΟικούς συστηματικά ο ΟΥΤΣΕΚΑ και σήμερα η στρατιωτική επέμβαση δεν έγινε, για να συγκεντρωθούν «εθελοντικά» τα όπλα των Αλβανών τα οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει μια επιτροπή του ΟΗΕ. Αλλωστε, τόνισε, ο ΟΥΤΣΕΚΑ δε δεσμεύεται από τη συμφωνία που έγινε στη γειτονική χώρα εκτός εάν έχει γίνει κάποια κρυφή συμφωνία με το ΝΑΤΟ.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ, είπε θα μοιράσει την περιοχή όπου από τη μία θα είναι οι Αλβανοί και από την άλλη οι Σλάβοι και σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχει και η χώρα μας με το στρατιωτικό σώμα που έστειλε εκεί.

Η ελληνική κυβέρνηση, κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ έπρεπε να σταθεί μόνο στη βοήθεια που σωστά δόθηκε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και όχι να μετέχει στη στρατιωτική επέμβαση, η οποία όχι μόνο πρέπει να σταματήσει αλλά και να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του αντιΝΑΤΟικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή έξω από Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο. Σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας γίνονται εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες και χωριά. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Εκεί θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Τυρνάβου και η κεντρική ομιλία από εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής. Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού, στη Λάρισα, στις 6 το απόγευμα. Με ανάλογο τρόπο θα γίνει και η μεταφορά των διαδηλωτών από τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου απευθύνοντας στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, τ ' άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία πρέπει να δώσουν το φιλειρηνικό, αγωνιστικό «παρών», για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη δράση του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να γίνει η Ελλάδα παράγοντας ειρήνης στην περιοχή και όχι στήριγμα και προγεφύρωμα της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ κατά των γειτονικών λαών. Και τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απηύθυναν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας στο λαό του νομού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι τα πούλμαν για τη μεταφορά των διαδηλωτών από την Καρδίτσα στον Τύρναβο θα ξεκινήσουν στις 5.15 μ.μ. από την «Πέτρινη Τράπεζα».

ΧΑΝΙΑ
Σήμερα η αντιπολεμική πικετοφορία

Στις 7.00 το απόγευμα, από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει πικετοφορία σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ., η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Με ανακοίνωσή της καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, «για να βάλουμε φραγμό στις νέες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης». Η κατάσταση που εξελίσσεται, επισημαίνουν οι κομμουνιστές, είναι άκρως επικίνδυνη και κανείς δε δικαιούται να εφησυχάσει. Ολοι μαζί να απαιτήσουμε:

  • Να μη συμμετέχει ο ελληνικός στρατός σε επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα της χώρας.
  • Να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας από τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την αποστολή

Μετά από μία θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες την αποστολή 500 Γερμανών στρατιωτών στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «Αναγκαία Συγκομιδή».Η πρόταση της κυβέρνησης Σρέντερ ενεκρίθη με 497 ψήφους υπέρ και 130 ψήφους κατά και άναψε το πράσινο φως για την άμεση αποχώρηση (αργά χτες βράδυ) των Γερμανών στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση.

Οπως σημειώνει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Βερολίνο, κατά τη χτεσινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο γερμανικό Κοινοβούλιο δεν επισημάνθηκε μόνον ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) αλλά και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα του τελικού ονόματος της ΠΓΔΜ.

Αφ' ενός, ο υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ ανέφερε, μεταξύ άλλων και την Ελλάδα ως «απειλούμενη» από τον κίνδυνο ανάφλεξης του εμφυλίου πολέμου στη γείτονα χώρα.

Ενας εμφύλιος πόλεμος στη «Μακεδονία» - είπε ο Φίσερ - «δε σημαίνει μόνο την καταστροφή για τους ανθρώπους στη Μακεδονία, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει έναν πολιτικό σεισμό σε ολόκληρη την περιοχή, καταστρέφοντας έτσι όλες τις προσπάθειες ειρήνευσης, σταθεροποίησης και ανοικοδόμησης που έχουν καταβληθεί. Οι επιπτώσεις μίας τέτοιας ανάφλεξης απειλούν το Κόσσοβο και την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Βοσνία, αλλά και τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία και έτσι αφορούν ευθέως το ΝΑΤΟ...

Αφ' ετέρου, ο εκπρόσωπος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γκερτ Βαϊσκίρχεν, κατονόμασε την Ελλάδα ως υπαίτια για τον παράγοντα ανασφάλειας που δημιουργεί στην ΠΓΔΜ η παράταση της μεταβατικής ονομασίας.

ΟΓΕ
«Να τους σταματήσουμε»

Με έκκλησή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που «γίνονται γρανάζι σε ιμπεριαλιστικά σχέδια». Πιο συγκεκριμένα, στην έκκλησή της η ΟΓΕ σημειώνει:

«Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε αυτούς που και την προ... και στη μετα-ΟΝΕ εποχή, μέσα στο μονόδρομο της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, μας μοιράζουν τη φτώχεια, την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τις "ευέλικτες" μορφές εργασίας, τη συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής, την τρομοκρατία.

Αυτούς που μας αφήνουν αβοήθητες να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μέσα στη σήψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την ανασφάλεια, το φόβο της τοξικοεξάρτησης, της πορνείας, της καπιταλιστικής καταχνιάς και της κάθε είδους πολιτιστικής παρέκκλισης.

Αυτούς που τα στρατευμένα παιδιά μας τα μετατρέπουν σε γρανάζι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τα στέλνουν με αγιασμούς και εκκλησιαστικά κατευόδια έξω από την πατρίδα, να χάσουν τη ζωή τους, για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην περιοχή, ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας.

Τα παιδιά του ελληνικού λαού στρατεύονται για να φυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της χώρας μας. Μόνο τότε είναι έτοιμα να θυσιάσουν και τη ζωή τους ακόμη, σύμφωνα με την ιστορία και την κουλτούρα του λαού μας.

Γυναίκες της Ελλάδας,

  • ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΓΔΜ.

Γυναίκες της Ελλάδας, ας αγωνιστούμε όλες μαζί, με όλες τις Βαλκάνιες Γυναίκες:

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια γιατί μόνο συμφορές μας επιφυλάσσει.
  • Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων».


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ