ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
Σελ. /40
Ψήφισε ΚΚΕ, τους κάνεις ν' ανησυχούν

Του Διογένη Καμένου από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Του Διογένη Καμένου από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δύο δεδομένα από την επικαιρότητα: στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» το περίφημο «όνομα», απόκτησε και επίσημα νονό. Στα δε εργασιακά, ο ΣΕΒ υπενθυμίζει ότι όποιος κι αν είναι κυβέρνηση το αίτημά του για τις απολύσεις παραμένει...

Και κάπως έτσι η γαργάρα αναδεικνύεται σε εθνικό άθλημα.

Οπότε; Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που διαδήλωναν για το όνομα και χαρακτήριζαν μίασμα το ΚΚΕ; Ωρα είναι να αποδώσουν αντεθνική δράση και στη μαμά Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παλιά στα παιδάκια λέγανε φάε το φαΐ σου γιατί έρχεται ο λύκος. Τώρα βάζουν τον Πάγκαλο να δείχνει στους ψηφοφόρους τους κομμουνιστές. Σε χαχόλους απευθύνονται;

Αξιοσημείωτο, πάντως, το ρεφλέξ ορισμένων: Δεν πρόλαβε να κάνει «κιχ», ο «ελέγχουμε την εξουσία», που ανέλαβε να δημοσιοποιήσει τη γραμμή, κι άρχισαν να βήχουν όλοι μαζί: Διαμαντοπούλου, Παπαδημούλης, Λαφαζάνης, Πάγκαλος. Ούτε σκονάκι να διάβαζαν.

Βέβαια, υπάρχει μια πιθανότητα όλοι αυτοί αύριο να αρχίσουν πάλι τις κωλοτούμπες. Ηδη από χτες κάποιοι άρχισαν να λένε πως δεν είναι και τόσο αβάσιμη η καταγγελία του ΚΚΕ ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχει, πριμοδοτεί τον Καρατζαφέρη. Εφτασαν ως και να θυμηθούν τη γραπτή συμφωνία στην Κέρκυρα...

Δηλαδή, τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για την αστική τάξη η πιθανότητα μέσα από τις εκλογές να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Τόσο πολύ βιάζονται να προωθήσουν τις περίφημες «μεταρρυθμίσεις», που κυβέρνηση να είναι κι ας είναι και... ΝΔ; Κι όλος ο κόπος του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να κάνει τη δουλιά καλύτερα από τη ΝΔ, θα πάει χαμένος;

Σα να πήραν φωτιά τα μπατζάκια ορισμένων.

Τι είπε χτες ο Καρατζαφέρης; Οτι η Παπαρήγα είναι «ο αριστερός ψάλτης του δεξιού καντηλανάφτη». Ποιος το είπε πριν απ' αυτόν; Ο Γ. Παπανδρέου! Τόμπολα...

Ακου λέει «κατασκευασμένος μπαμπούλας»! Λες και δεν έχει προηγηθεί η κατασκευή Λεπέν. Που χρησιμοποιήθηκε κι απ' τους μεν κι απ' τους δε για να μετατοπιστεί ακόμα πιο δεξιά ένα ήδη τρομαγμένο κοινωνικό σώμα. Κι ύστερα πάπαλα η λεμονόκουπα.

Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ;

Η ΕΙΔΗΣΗ: «Το αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ FYROM θα γράφουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών» (ο τίτλος στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).

Ο ΒΟΛΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «Η παρουσία του ΛΑΟΣ με αξιώσεις κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης αποτελεί μια ανεξάρτητη μεταβλητή που δεν υπήρχε τουλάχιστον με τη σημερινή δυναμική το 2004. Αποτελεί ένα ερώτημα ωστόσο κατά πόσον πρόκειται για μια πραγματική δυναμική και όχι για έναν κατασκευασμένο "μπαμπούλα" που εξυπηρετεί βολικά σενάρια» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΤΑ «ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ»... «Οπως εκτιμάει η Χαριλάου Τρικούπη η επιλογή του ΚΚΕ (...) αποσκοπεί να προσελκύσει δυσαρεστημένους από το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους και παράλληλα να ανακόψει το ρεύμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που στρέφεται στο ΠΑΣΟΚ» (το «ρεπορτάζ» στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ: «Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε το ΚΚΕ συντηρητικό κόμμα που δεν μπορεί να συλλάβει τα μηνύματα της εποχής (...) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης είπε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ καταφεύγει στη γνώριμη σταλινική μέθοδο λάσπης και της συκοφαντίας, χαρακτηρίζοντάς το συντηρητικό, αποστεωμένο, οπισθοδρομικό και σταλινικό. Για πολιτικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ μίλησε και ο Π. Λαφαζάνης» (οι καταγραφές στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ: «Ο πατέρας μας ήταν σταλινικός, γεγονός που ίσως οφειλόταν σε κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος απ' όσο γνωρίζω δε διεγνώσθη ποτέ (...) εμείς τα παιδιά βγήκαμε ροδαλά, χορευτικά και ελαφρώς αγαθά» (η Σώτη Τριανταφύλλου στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μόνη θετική εξέλιξη η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση του ΚΚΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 100 κρίσιμες μέρες για την κάθαρση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΡΥΦΟ ΔΑΝΕΙΟ 1 δισ. από J. P. Morgan

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε εφέτη ανατίθεται η έρευνα για τα ομόλογα

ΤΟ ΒΗΜΑ: Η κυβέρνηση ομολογεί τη διαφθορά

Ο ΛΟΓΟΣ: ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ στον ορίζοντα για τα ομόλογα

ΕΘΝΟΣ: ΕΦΕΤΗΣ ανακριτής 98 μέρες μετά

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σύννεφα» στις αγορές

ΤΑ ΝΕΑ: Διώχνουν ασθενείς από τα χειρουργεία

Η ΧΩΡΑ: Εκλεισε και τυπικά χτες η επιτήρηση της Οικονομίας

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΦΟΥΣΚΕΣ» της Σοφοκλέους

Η ΑΥΓΗ: Οι παραλίες ελεύθερες για όλους

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΜΠΟΝΑΜΑΣ για 235.000 συνταξιούχους

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.937 ευκαιρίες εργασίας

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ψήνεται...

«Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων από το 2% (που είναι όλα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας) στο 3% ζήτησε επισήμως ο ΣΕΒ από την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Και τι θα απογίνει το ΠΑΣΟΚ;

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η φθορά που είχε από την υπόθεση των ομολόγων φθίνει ημέρα με την ημέρα και ότι όσο ήταν να πληρώσει την υπόθεση αυτή η ΝΔ το έχει ήδη πληρώσει» (η αναφορά στο «ΒΗΜΑ»).

Κοινώς «μαρμάγκα»;

«Υπάρχουν φόβοι, βεβαίως, ότι η συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει και σε συσκότιση του σκανδάλου, όπως συνέβη στην περίπτωση των υποκλοπών ή στην υπόθεση των απαγωγών Πακιστανών, όπου αν και η έρευνα ανατέθηκε σε εφέτη - ανακριτή ακόμα αναμένονται τα πορίσματα της Δικαιοσύνης» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

«His master's voice»

«Το κύριο πρόβλημα της κυβέρνησης Καραμανλή δεν είναι το σκάνδαλο των ομολόγων (...) αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι υπουργοί είναι ότι πολλοί θα καταψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία όχι για τους λόγους που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δείχνουν, αλλά γιατί η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό τα τρία τελευταία χρόνια. Αντιθέτως σε ορισμένες εκφάνσεις της χειροτέρεψε (...) οι πολίτες έχουν γίνει πλέον κυνικοί. Γι' αυτό και δε θα διστάσουν να ψηφίσουν ακόμη και τους πιο λαϊκιστές» (ο Πάσχος Μανδραβέλης - που επέστρεψε - στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ερμοι πολίτες...

«Με την πραγματοποίηση 13.852 έργων πνοής τα δύο τελευταία χρόνια είναι δεδομένο ότι αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών και διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών» (η εκτίμηση στη «ΧΩΡΑ»).

Δοκιμασμένο εμπόριο ελπίδας

«Ελπίδα σε χιλιάδες συμβασιούχους προκειμένου να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να παρατείνει μέχρι τις 30-8-2008 την ισχύ του νόμου της μοριοδότησης» (στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ