Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Εντείνουν τη δράση για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας

Με όλες τους τις δυνάμεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι την Τετάρτη, εντείνουν τη δράση τους, τις περιοδείες και τις εξορμήσεις, μέσα από τις οποίες καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στο απεργιακό μέτωπο με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων».

Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, απέναντι στην προπαγάνδα κυβερνητικών και άλλων επιτελείων περί «μεταμνημονιακής περιόδου», «θετικών μέτρων», «πρώτου προϋπολογισμού χωρίς λιτότητα» κ.ο.κ., οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική απεργιακή απάντηση, να προτάξουν την πάλη για κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που προβλέπει καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση με βάση τα κριτήρια του κεφαλαίου, τον αγώνα για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, για ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ στην COSCO.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η ΟΓΕ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Σε 24ωρη απεργία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προχωρούν στις 28/11 και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ