Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΠΗΤΡΟΣ ΑΕ»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Στην παράνομη και τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή (επί πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ») Τσίτκανου Δημήτρη προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε.» (εμπορία σιδήρου) στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, η απόλυση έγινε με την επιστροφή του εργαζόμενου από αναρρωτική άδεια που είχε λάβει μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας...

Η είδηση της απόλυσης έφερε την άμεση παρέμβαση των Συνδικάτων Αθήνας και Δυτικής Αττικής «ΜΑΣΙΝΑ» στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανω Λιοσίων, όπου προκάλεσαν διμερή συνάντηση, στην οποία όμως δεν πήγε εκπρόσωπος της επιχείρησης και αναβλήθηκε για σήμερα. Παράλληλα, σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ» θα κάνουν εξόρμηση έξω από την πύλη της επιχείρησης και θα καλέσουν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση στο Συνδικάτο ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», καταγγέλλει την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική, που έγινε για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους και καλεί την εταιρία να επαναπροσλάβει τον συνδικαλιστή.

Οπως καταγγέλλει συγκεκριμένα: «Η απόλυση αυτή δεν είναι τυχαία, έγινε για να τρομοκρατήσει εργαζόμενους να μη συνδικαλιστούν στο χώρο δουλιάς. Ο συγκεκριμένος εργοδότης θέλει να κερδίζει ανενόχλητα από το ελληνικό δημόσιο (έχει αναλάβει μέσω κατασκευαστικής τμήμα του έργου του Ολυμπιακού Χωριού), χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα να συνδικαλιστούν. Αυτή η τρομοκρατική απόλυση εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών που έχουν σκοπό να πάρουν πίσω κατακτήσεις των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ