Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Καταγγέλλει νόθες διαδικασίες στο Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ

Τις «συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), που μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια για συνέδριο - παρωδία στη ΓΣΕΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο επιδιώκουν τώρα με εκφυλιστικές - νόθες διαδικασίες να προδιαγράψουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ» καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καταγγέλλει πως «οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΕΝΙΑΙΟ, ΔΕΤΟ, ΑΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) στα ψηφοδέλτια που κατέθεσαν για τις αρχαιρεσίες του σωματείου που θα γίνουν στις 18 Απριλίου, περιλαμβάνουν ίδιους υποψηφίους!». Οπως υπογραμμίζει, «βρέθηκαν υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Ενότητας Τεχνικών ΟΣΥ" (ΔΕΤΟ) και ταυτόχρονα οι ίδιοι στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, καθώς και υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ ταυτόχρονα στο ψηφοδέλτιο της "Αριστερής Ενότητας και συνεργασίας τεχνικών" ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και διευθυντικό στέλεχος της ΟΣΥ. Επίσης, στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ υπήρχαν υποψήφιοι που δεν είναι μέλη του σωματείου, όπως προκύπτει από το μητρώο μελών!».

Αποκαλύπτοντας τους στόχους αυτών των μεθοδεύσεων, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ σημειώνει ότι «ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός προωθεί τη στρατηγική του κεφαλαίου με τη κάλυψη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας άθλιες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς για να δεσμεύσουν την ψήφο των εργαζομένων και να διαμορφώσουν πριν την κάλπη τους συσχετισμούς. Ετσι ώστε τα τσιράκια της εργοδοσίας να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για το χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα του κλάδου και ταυτόχρονα την παραχώρηση των αστικών συγκοινωνιών στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Τέλος, καλεί «κάθε συνάδελφο να κάνει υπόθεση δική του την ισχυροποίηση του σωματείου, να καταδικάσει με την ψήφο του τη μεθόδευση της συνδικαλιστικής μαφίας, ρίχνοντας στην κάλπη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ