Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις

Κάλεσμα καταψήφισης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φορέων της πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Τις συνοπτικές διαδικασίες, με τις οποίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις στο νομό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μετά την ΚΟΡΙΝΘΙΑ Α.Ε. και την ΚΕΡΑΦΙΝΑ τώρα έχει σειρά η « Διώρυγα» και αύριο η ΕΛΒΙΟΝΥ. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στα οράματα της ΟΝΕ και στις εντολές της ΕΕ δίνει άλλη μια φορά εξετάσεις στο κεφάλαιο, εξασφαλίζοντας τη στήριξή του για την πολιτική της επιβίωσης σε βάρος του λαού», τονίζεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η ΝΕ του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους εν όψει και των εκλογών που έρχονται να καταψηφίσουν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ονειρεύονται μετεκλογικές κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές συνεργασίες, για να εφαρμόζεται πιο ανώδυνα η αντιλαϊκή πολιτική. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το κόμμα τους, το ΚΚΕ, για να συγκροτηθεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιμονοπωλιακό μέτωπο, ικανό να ανατρέψει τις εκμεταλλεύτριες δυνάμεις του κεφαλαίου και να επιβάλει μιαν άλλη πολιτική προς όφελος και των εργαζομένων και της χώρας μας».

Ειδικότερα για το θέμα του ξεπουλήματος της Διώρυγας, η Νομαρχιακή Επιτροπή τονίζει ότι η κυβέρνηση παραδίδει την εκμετάλλευσή της, των βυθιζόμενων γεφυρών, της χερσαίας περιουσίας της και των εργαζομένων στην επιχείρηση, βορά στους ντόπιους ή ξένους επενδυτές - καπιταλιστές. «Οι οποίοι μάλιστα θα χρηματοδοτηθούν γενναία από το ελληνικό δημόσιο, για να επισκευάσουν, τάχα, τα πρανή που κινδυνεύουν να πέσουν». Προσθέτει, επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε "δουλοπάροικους", έρμαια των διαθέσεων του νέου εργοδότη, ο οποίος θα χρησιμοποιεί όποιους θέλει, όπως θέλει και για όσο διάστημα θέλει, οδηγώντας τους τελικά στην απόλυση και στην ανεργία».

Την ίδια ώρα επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ ότι στηρίγματα στην πολιτική του ξεπουλήματος η κυβέρνηση έχει το νομάρχη και τις πλειοψηφίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, που στηρίζουν οι μεν απροκάλυπτα τις κυβερνητικές επιλογές, το δε Εργατικό Κέντρο συγκαλυμμένο, αρνείται πεισματικά να κινητοποιήσει αγωνιστικά όλη την εργατική τάξη του νομού.

«Αυτή η εγκληματική πολιτική πρέπει να καταδικαστεί από το λαό. Η δημόσια περιουσία, για την οποία έχει πληρώσει ο λαός μας πολλά δάνεια και πανωτόκια στο παρελθόν, παραδίδεται στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ