Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η ΝΑΤΟποίηση είναι υπέρ της Εθνικής Αμυνας...

Τις νεοταξικού χαρακτήρα αλλαγές που προωθούνται στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις, παρουσίασε χτες από τη Σάμο όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. «Η εισαγωγή, είπε μιλώντας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός ισχυρού επαγγελματικού στοιχείου στο στρατό, με τους επαγγελματίες οπλίτες επταετούς θητείας που η είσοδός τους θα διευκολύνει και τη μείωση της θητείας, θα καταστήσει και τις Ενοπλες Δυνάμεις περισσότερο αξιόμαχες και επαγγελματικές».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον ελληνοτουρκικό διάλογο είπε ότι «τα προβλήματα με την Τουρκία παραμένουν, τα εθνικά θέματα είναι σε μια ευαίσθητη φάση και ασφαλώς πρέπει να υπογραμμιστεί η τεράστια σημασία που αποδίδει η πατρίδα μας στη φύλαξη των συνόρων, στην εδαφική ακεραιότητα και στην προστασία των νησιών μας, εδώ στο Αιγαίο».

Επίσης, εξήγγειλε ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ, με νέα οπλικά συστήματα, στα πλαίσια της μετατροπής της σε διακλαδικό στρατηγείο με αποστολή την άμυνα των νησιών του Αιγαίου. Και επανέλαβε την εξαγγελία για μείωση της θητείας στους 12 μήνες και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ