Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πέντε νεκροί και σημαντικές καταστροφές από δεκάδες ανεμοστρόβιλους

Τον θάνατο τουλάχιστον 5 ατόμων και καταστροφές σε χιλιάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και δίκτυα υποδομών σε 6 Πολιτείες των μεσοδυτικών ΗΠΑ προκαλούν από το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες ισχυροί ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC οι περισσότερες καταστροφές καταγράφηκαν στην Οκλαχόμα και στη Νεμπράσκα, μετά το πέρασμα των δεκάδων τυφώνων την Κυριακή, που είχαν ως αποτέλεσμα καταστροφές σε σπίτια, τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, 5 θανάτους και κλείσιμο περιφερειακών οδικών αρτηριών.

Σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας των καιρικών φαινομένων αντιμετώπισαν περίπου 37 εκατ. Αμερικανοί.

Οι κυβερνήτες της Νεμπράσκα, Τζιμ Πίλεν, και της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, πέρασαν το Σαββατοκύριακο περιοδεύοντας στις πληγείσες περιοχές και καταστρώνοντας σχέδια για βοήθεια στις κατεστραμμένες κοινότητες, ενώ αναμενόταν να ζητήσουν έκτακτη ομοσπονδιακή βοήθεια.

  • 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν και στην Κίνα το Σάββατο, όταν ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Κουανγκτσόου (Καντόνα), πρωτεύουσα της επαρχίας Κουανγκντόνγκ, στα νότια της χώρας. Οπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Σινχουά», επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τη βιομηχανική ζώνη Μπαϊγούν προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε 141 κτίρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ