Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Το κράτος πρέπει να είναι υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς

Την ανάγκη ανάπτυξης, με την ευθύνη του κράτους, ενός ευρύτερου δικτύου Κρατικών Παιδικών Σταθμών, που θα αποτελούν τμήμα της προσχολικής αγωγής, επισημαίνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερου δικτύου Κρατικών Παιδικών Σταθμών και την ενίσχυσή τους με εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», Σπύρος Χαλβατζής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Βρεφοκομείου, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνομίλησε με υπαλλήλους. Ειδικά στα μαγειρεία έγινε πολλή ζωντανή συζήτηση, όπου οι εργαζόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουν το Σπ. Χαλβατζή και να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους, που έχουν να κάνουν με τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη προσωπικού και χώρων στάθμευσης των δημοτικών ημιφορτηγών που μεταφέρουν το φαγητό. Προσλήψεις προσωπικού και άλλες υποδομές τονίστηκε ότι χρειάζονται και στα λοιπά τμήματα του Βρεφοκομείου.

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως «αποθήκη παιδιών» όπως γίνεται σήμερα, αλλά ως τμήμα προσχολικής αγωγής. «Χρειάζονται εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι σ' αυτή την πιο τρυφερή ηλικία που διαμορφώνεται η προσωπικότητα του παιδιού» επισήμανε. «Με το πέρασμα των κρατικών παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την προοπτική ένταξής τους στην προσχολική αγωγή και στο σύστημα της ενιαίας δημόσιας δωρεάν Παιδείας αλλά και χωρίς θεσμοθετημένους πόρους, δημιουργούνται σοβαρές αρνητικές εξελίξεις. Δε δίνεται δυνατότητα και προοπτική. Το κράτος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ανέγερσης, της δημιουργίας και συγκρότησης νέων παιδικών σταθμών, της στελέχωσής τους με το κατάλληλο προσωπικό», συμπλήρωσε.

Γουδί - Ριζάρη

Εξάλλου, ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε στο πάρκο του Γουδιού, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου, επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου», Ν. Παπακωνσταντίνου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στην απόφαση της κεντρικής διοίκησης για αποχαρακτηρισμό περίπου 10 στρεμμάτων δασικής έκτασης, προκειμένου η οικογένεια Βαρδινογιάννη να ανεγείρει εκεί ίδρυμα, χαρακτήρισε ζωτική ανάγκη να μη μετατραπούν σε τσιμέντο και άλλοι ελεύθεροι χώροι.

Τόνισε την κατηγορηματική αντίθεση της «Συμπαράταξης» στον αποχαρακτηρισμό. «Ολοι έχουμε ευαισθησία για τη δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή και άλλων ελεύθερων χώρων. Θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Αθήνας, να αγωνιστούν ενάντια σε όλους όσοι στο όνομα του ατομικού κέρδους, σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος, καταστρέφουν το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους» σημείωσε. Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης για την υποβάθμιση και τον τεμαχισμό των 965 στρεμμάτων του Γουδιού που βάσει νόμου - στα χαρτιά - προορίζονται για ενιαίο πάρκο ψηλού πρασίνου, κάτι για το οποίο συνεχίζουν να αγωνίζονται οι προοδευτικοί Αθηναίοι και Ζωγραφιώτες. Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής και ο Ν. Παπακωνσταντίνου δήλωσαν την αντίθεσή τους και με τα σχέδια για οικοδόμηση στο Γουδί ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων.

Για το άλσος Ριζάρη και τη μεθόδευση της κυβέρνησης να παραδώσει μεγάλο κομμάτι του στην οικογένεια Γουλανδρή για να οικοδομήσει εκεί ένα «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης», ο Σπ. Χαλβατζής θύμισε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας είχαν απορρίψει την πρόταση για την οικοδόμηση του Μουσείου εκεί. Οτι το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας με πρόταση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» είχε προτείνει την κατασκευή του Μουσείου στη Δυτική Αθήνα με σκοπό και την αναβάθμισή της.

Αργά χθες το βράδυ, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών, όπου ανέλυσε τις θέσεις της «Συμπαράταξης» για θέματα Παιδείας - Νεολαίας.

  • Σήμερα Τρίτη στις 8 μμ, ο Σπ. Χαλβατζής θα αναπτύξει σε σύσκεψη γιατρών τις απόψεις του συνδυασμού για Υγεία - Πρόνοια (αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ