Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από Τριφό μέχρι Δαμιανό

Από την «Ευδοκία» του Αλ. Δαμιανού
Από την «Ευδοκία» του Αλ. Δαμιανού
Η ταινία «Η ιστορία της Αντέλ Ουγκό» του Φρανσουά Τριφό θα προβληθεί στις 9/3, 11.30 πμ, στον «Απόλλωνα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακάτικες συναντήσεις με το σινεμά της λογοτεχνίας», που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Η ταινία βασίζεται στο ημερολόγιο της κόρης του Ουγκό, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1955 και περιγράφει, με τελείως προσωπικό τρόπο, ακόμα και στη σχεδόν κωδικοποιημένη γραφή τη δραματική ζωή της Αντέλ στη «σκιά» ενός διάσημου πατέρα της και αναδεικνύει τη δεινή θέση της γυναίκας τον 19ο αιώνα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνικές Τετάρτες» στον κινηματογράφο «Ανδόρα» θα προβληθούν τρεις ταινίες, με γενικό τίτλο «Κλασικές αξίες». 12/3: «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ο δράκος» του Νίκου Κούνδουρου και «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού. Από τις 7 - 13/3, στο «Αστρον» θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το 1998 - 2002.

Τέλος, οι «Μουσικές Τρίτες» στο «Τριανόν» θα προβάλουν την ταινία «Ο μεγάλος πόλεμος» του Μάριο Μονιτσέλι, στις 11/3 (9 μμ). Στο πλαίσιο της προβολής θα δοθεί και συναυλία ιταλικής μουσικής για σόλο κιθάρα, με τη σολίστ Βασιλική Λεοντάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ