Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
«Πρώτη» των πειραματισμών για την εφημερία

Σε ψευτολύσεις που δεν εξασφαλίζουν την υγεία των ασθενών την ώρα του επείγοντος και δεν αντιμετωπίζουν το οξυμένο πρόβλημα εφημερίας του Λεκανοπεδίου, καταφεύγουν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφασή τους για το κλείσιμο της γενικής εφημερίας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου για 4,5 τουλάχιστον μήνες, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής.

Σε συναντήσεις που είχαν τις προηγούμενες μέρες το Σωματείο των Εργαζομένων και η Πενταμελής Επιτροπή Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του «Ευαγγελισμού» με τον διοικητή του Αντ. Καρταπάνη, ο τελευταίος τους ενημέρωσε ότι οι εργασίες ανακατασκευής θα αρχίσουν άμεσα. Ο σχεδιασμός που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των εκατοντάδων ασθενών που απευθύνονται στην εφημερία του «Ευαγγελισμού», είναι να γίνεται η εφημερία του «Ευαγγελισμού» στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, που δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για να καλύψουν την εφημερία, και η συνεφημέρευση του «Ευαγγελισμού» με την «Παμμακάριστο», το «Σισμανόγλειο» και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο «401», για 70 περιστατικά. Η «πρεμιέρα» μάλιστα αυτών των εφημεριών θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων, που ο όγκος των ασθενών που καταφεύγουν στα νοσοκομεία είναι αυξημένος.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, δε φάνηκε να συμμερίζεται την αγωνία των γιατρών και εργαζομένων για τα προβλήματα που εύλογα θα δημιουργηθούν από αυτές τις επιλογές και δεν έκανε δεκτό το αίτημα - που αποτελεί συνολικά αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος των γιατρών - να μην πληρώνουν οι ασθενείς στα επείγοντα, έστω για το διάστημα που θα γίνεται η ανακατασκευή.

Η Πενταμελής Επιτροπή και το Σωματείο, έθεσαν για μια ακόμα φορά τα φλέγοντα ζητήματα της άμεσης ένταξης στις εφημερίες του «Αττικού», του «ΝΙΜΙΤΣ» και των στρατιωτικών νοσοκομείων (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας, Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας), που αποτελεί πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών, που όμως δεν πήρε ποτέ το δρόμο της εφαρμογής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ