Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Συνέχεια της επικίνδυνης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»

Τους κινδύνους για τις λαϊκές ελευθερίες που σηματοδοτεί η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας που είδε το φως της δημοσιότητας, τονίζει η "Δημοκρατική Συσπείρωση", επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει και να εντείνει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Το γεγονός αυτό θέτει τεράστια ερωτήματα για το μέλλον των λαϊκών ελευθεριών. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες (ΝΕΑ, 7.9.2004), αλλά και με βάση το επίσημο ντοκουμέντο του ΓΕΕΘΑ (της 6ης του Σεπτέμβρη 2004), οι Ενοπλες Δυνάμεις θα εμπλακούν - κατά το αμερικανικό πρότυπο - στα ζητήματα της "εσωτερικής ασφάλειας", με στόχο την προληπτική δράση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή του δόγματος του προληπτικού πολέμου στο εσωτερικό των χωρών, όπου με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα μπορούν να επεμβαίνουν στρατιωτικές δυνάμεις (ελληνικές και ξένες) με πραγματικό στόχο τον εχθρό-λαό.

Θυμίζουμε ότι ανάλογης έμπνευσης είναι το άρθρο 42 του σχεδίου "ευρωσυντάγματος¨, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα επέμβασης του ευρωστρατού στο εσωτερικό των κρατών-μελών για την "πρόληψη τρομοκρατικής απειλής" και για τη "διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών".

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αξιοποιήθηκαν για την επιβολή πρόσθετων μέτρων παρακολούθησης(κάμερες, αερόπλοια, ελικόπτερα με ανάλογο εξοπλισμό)και αστυνομοκρατίας. Ο πραγματικός στόχος των κατασταλτικών αυτών μηχανισμών είναι οι αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο. Χαρακτηριστική είναι, με την έννοια αυτή, η πρόσφατη απαγόρευση των διαδηλώσεων έξω από την αμερικανική πρεσβεία καθώς και η παρακολούθηση με τις κάμερες της απεργιακής συγκέντρωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η ιστορική εμπειρία της χώρας μας αποδεικνύει ότι όποτε οι Ενοπλες Δυνάμεις αναμείχθηκαν σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, οι δημοκρατικές ελευθερίες οδηγήθηκαν σε πλήρη καταρράκωση!!!

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη" υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των εξελίξεων στον τομέα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού και τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός πανίσχυρου λαϊκού κινήματος που θα απαιτήσει και θα επιβάλει εδώ και τώρα το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" θα αναλάβει πολύμορφες πρωτοβουλίες αντίστασης και καλεί τον ελληνικό λαό, τους μαζικούς του φορείς, να συνεχίσουν, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, τον αγώνα ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση με άμεσο στόχο:

1. Να σταματήσει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας.

2. Την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης και καταγραφής.

3. Τον άμεσο τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας.

Με αφορμή τα προαναφερόμενα, αλλά και την αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων ενάντια στον "ευρωτρομονόμο" και στους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταγραφής της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας των πολιτών, η "Δημοκρατική Συσπείρωση" θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 9 του Σεπτέμβρη 2004, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60), με θέμα:

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

- Την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης

- Τον τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας

- Το σταμάτημα της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ