Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ξυπόλυτες εικόνες» για παιδιά

Εργο της Εύας Μελά από το βιβλίο «Η περιπέτεια μιας καρδερίνας» («Σύγχρονη Εποχή»)
Εργο της Εύας Μελά από το βιβλίο «Η περιπέτεια μιας καρδερίνας» («Σύγχρονη Εποχή»)
Μετά τη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια, οι «Ξυπόλυτες εικόνες» παρουσιάζονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, φιλοξενούνται (έως 17/10) στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου, Αιγάλεω). Οι επισκέπτες της έκθεσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα αλλά και τις εκδόσεις παιδικών βιβλίων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται.

Πρόκειται για 96 δημιουργίες 31 εικονογράφων: Λ. Αμαραντίδου, Ε. Βαζούρη, Λ. Βαρβαρούση, Βασίλεφ Σβετλίν, Κ. Βερούτσου, Μ. Δεσφινιώτου, Χρ. Δήμου, Τζ. Δρόσου, Αν. Καράμπελα, Δ. Καραπάνου, Κ. Κόβο - Ματαθία, Μ. Κουντούρη, Ε. Λαδά, Δ. Λαμπρινοπούλου, Β. Λιάπη, Ν. Μαρουλάκης, Εύας Μελά, Α. Μενδρινού, Μ. Μπαχά, Β. Παπατσαρούχα, Δ. Παρίση, Ντ. Σταματιάδη, Φ. Στεφανίδη, Γ. Στεφανίδη, Γ. Στρίγκου, Εύης Τσακνιά, Ο. Τσάους, Α. Τσινάρογλου, Σ. Φόρτωμα, Φλ. Χρηστάκη, Β. Ψαράκη.

Η έκθεση συνοδεύεται με το δίγλωσσο κατάλογο (ιταλικά, αγγλικά) που εκδόθηκε από το ΕΚΕΒI για την έκθεση στην Μπολόνια. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα έργα της έκθεσης και τα βιογραφικά των εικονογράφων και την αφίσα της ελληνικής έκθεσης στην Μπολόνια, αφίσα που φιλοτέχνησε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος. Η αφίσα αναφέρεται στην υποψηφιότητα της εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη για το βραβείο «Andersen» για εικονογράφηση. Υποψήφια για το βραβείο «Andersen» συγγραφής παιδικής λογοτεχνίας φέτος είναι και η βραβευμένη συγγραφέας Αλκη Ζέη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ