Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Μόνο ο ουκρανικός λαός μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά του

Δήλωση του Θ. Παφίλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Το προκλητικό περιεχόμενο της συζήτησης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δηλώσεις Συμβουλίου και Κομισιόν που συνιστούν ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας αυτής, στηλίτευσε με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, εκφράζοντας την κατηγορηματική καταδίκη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στις ξένες επεμβάσεις στην Ουκρανία που μόνο στόχο έχουν τη διασφάλιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων τους στην περιοχή.

Επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της ΕΕ, οι δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής στην Ολομέλεια του ΕΚ αποτελούν μια ωμή, απαράδεκτη και προκλητική επέμβαση στο εσωτερικό της Ουκρανίας», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στη δήλωσή του τονίζει τα εξής:

«Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο λαός είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και των ακολουθούμενων επεμβάσεων και ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν οι "εκλεκτοί" της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η απροκάλυπτη επέμβαση της ΕΕ με την παρουσία Σολάνα και κυβερνήσεων της Πολωνίας και της Λετονίας καταλύουν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και σχετίζονται με την προσπάθεια της ΕΕ να εξασφαλίσει ευνοϊκό πεδίο για τον έλεγχο της περιοχής στη διελκυστίνδα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Αποτελεί απύθμενη υποκρισία η θέση της Κομισιόν και του Συμβουλίου ότι δεν υποστηρίζουν κανέναν υποψήφιο, όταν η ΕΕ έχει μετατραπεί σε προεκλογικό κέντρο του Γιουστσένκο. Αποτελούν, επίσης, πρόκληση οι δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το καθεστώς της Ουκρανίας όταν, πριν ένα χρόνο ακριβώς, το επαίνεσαν για τη θετική του στάση στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ και Ρωσία ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους στην Ουκρανία και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη δυσαρέσκεια που εκφράζει ο λαός της από την ασκούμενη πολιτική, στην οποία συμφωνούν και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ