Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΕΤΡΟ - ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ
Πληρώθηκαν σπάζοντας την τρομοκρατία

Σε επιφυλακή οι οικοδόμοι μετά την επιτυχή κατάληξη της κινητοποίησής τους

Οικοδόμοι στην περιφρούρηση
Οικοδόμοι στην περιφρούρηση
Την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους κατάφεραν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του μετρό στην περιοχή Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, μετά από μία βδομάδα επίσχεσης εργασίας. Εχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ έσπασαν στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία και τις προσπάθειες των εργολάβων να διασπάσουν τον ενωτικό τους αγώνα.

Χτες το πρωί οι οικοδόμοι εμπόδισαν την είσοδο των φορτηγών στο εργοτάξιο αναρτώντας ταυτόχρονα πανό στην πύλη του εργοταξίου. Οπως και την περασμένη Τετάρτη, πρώτη μέρα της επίσχεσης, έτσι και χτες, στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία. Η αντίδραση των οικοδόμων ήταν άμεση και μετά την παρέμβαση μελών της διοίκησης του Συνδικάτου η αστυνομία απομακρύνθηκε από το χώρο.

Και μετά την πληρωμή των δεδουλευμένων οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο παραμένουν σε επιφυλακή για να αποτρέψουν τυχόν απολύσεις συναδέλφων τους που συμμετείχαν στον απεργιακό αγώνα. «Αν η εργοδοσία αποτολμήσει απολύσεις θα πρέπει να μας βρει όλους ξανά στην πύλη του εργοταξίου σαν μια γροθιά», τόνισαν τα στελέχη του Συνδικάτου χαιρετίζοντας τον επιτυχημένο πολυήμερο αγώνα των συναδέλφων τους.

Σε επίσχεση οικοδόμοι στη «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ»

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες και οι 30 οικοδόμοι που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» στην Κόρινθο - σε έργο της εταιρίας «Θεμελιοδομή» - καθώς παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δύο μήνες.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση της κατασκευαστικής εταιρίας, ζήτησε εξηγήσεις για τη μη πληρωμή των μισθών των εργατών. Η τελευταία - για μια ακόμη φορά - επικαλέστηκε «ταμειακές δυσκολίες», επειδή δεν έχει ακόμα αποπληρωθεί μέρος από τα Ολυμπιακά έργα που είχε αναλάβει.

Οι οικοδόμοι, από την πλευρά τους, απέρριψαν τους φαιδρούς ισχυρισμούς της εταιρίας και απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο τα δεδουλευμένα τους. Οπως διαμήνυσαν στην εταιρία, η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί ώσπου να πληρωθεί και ο τελευταίος οικοδόμος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ