Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων

Ομιλία του Γιώργου Μαυρίκου σε εκδήλωση στη Γενεύη για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης

Μια ΠΣΟ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και τις σύγχρονες ανάγκες της παγκόσμιας εργατικής τάξης και του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος, αυτό είναι το καθήκον που μπαίνει επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη της Οργάνωσης, υπογράμμισε σε ομιλία του, σε εκδήλωση που έγινε στη Γενεύη, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σε εκδήλωση, που διοργάνωσε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (WFTU - ΠΣΟ), συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας κ. Σομάβια και ο κ. Τρότμαν εκ μέρους των εργατικών συνδικάτων. Τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΠΣΟ συμπίπτουν με την πραγματοποίηση του 15ου Συνεδρίου της, που θα γίνει στην Αβάνα, στην Κούβα, καθώς και με τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας της ΠΣΟ, πρέπει το πρόγραμμα της Οργάνωσης να είναι σε κόντρα με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους τους. Να καλλιεργεί στους εργαζόμενους την ανάγκη να αγωνιστούν ως την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. «Στον αγώνα αυτό - υπογράμμισε - το βασικό εργαλείο είναι η ενότητα της εργατικής τάξης, ενότητα που πρέπει να οικοδομείται με βάση τα ταξικά συμφέροντα. Να αξιοποιούμε ταυτόχρονα όλες τις μορφές της ταξικής πάλης που έχει συσσωρεύσει στην πορεία του το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των παραπάνω, υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, είναι η δημοκρατική λειτουργία και συλλογικότητα της ΠΣΟ. Η αναβάθμιση του λόγου και του ρόλου των μελών και φίλων της ΠΣΟ. Να δυναμώσει η παρουσία των νέων εργατών και γυναικών μέσα στα συνδικάτα και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διανόηση. Να ενταθεί η δουλιά στους οικονομικούς μετανάστες. Η δουλιά της ΠΣΟ να γίνεται διακριτή μέσα από τη δράση της. Να καλλιεργεί τα στοιχεία της εργατικής αλληλεγγύης, του διεθνισμού, της συμπαράστασης και της αντίθεσης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να ανανεώνει το πρόγραμμα και τις μορφές πάλης της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ