Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εργατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ήταν χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος: Το μοντέλο του ΟΤΕ θα εφαρμοστεί και στις άλλες ΔΕΚΟ. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εξίσου σαφείς ήταν και οι σχετικές εντολές του πρωθυπουργού στο προχτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Βέβαια, δεν είπε μόνον αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι όλ' αυτά γίνονται, επειδή επιβάλλονται από τους νόμους της αγοράς, την επιδιωκόμενη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, κλπ., και, βέβαια - πάντα κατά τον κ. Ρουσόπουλο - θα οδηγήσουν σε βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στα πρώτα, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Αλλωστε, ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης βρίσκεται στην ακόμη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση - και μέσω των ΔΕΚΟ - των κεφαλαιοκρατών (ξεπούλημα κερδοφόρων κομματιών, συμπράξεις με ιδιώτες, κλπ.). Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται μέτρα, όπως αυτά του ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, όμως, δεν το καταλαβαίνουμε. Γιατί, δηλαδή, πρέπει να σφαγιαστούν τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων στις λεγόμενες ΔΕΚΟ και, ιδιαίτερα, των όποιων θα προσλαμβάνονται από δω και πέρα σ' αυτές, για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους;

ΠΕΣ ΠΕΣ, θα το πιστέψει τελικά και η ίδια ότι ... αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και ...υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μιλάμε, η οποία έσπευσε χτες να βγάλει ανακοίνωση και να κατακεραυνώσει τις προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις "συνταγές" και τις πολιτικές, γιατί αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της κοινωνίας», σημειώνει η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το ανησυχητικό και το νέο δεν είναι αυτές καθαυτές οι προτάσεις του ΔΝΤ, αλλά το ότι βρίσκουν αποδέκτες στα κυβερνητικά αυτιά, γιατί κινούνται στην ίδια πολιτική γραμμή».


Γρηγοριάδης Κώστας

Εντάξει, να δεχτούμε το «ανησυχητικό», αλλά το «νέο», πού το είδε; Τα ίδια έλεγε το ΔΝΤ και τα προηγούμενα χρόνια και έβρισκαν εξίσου αποδέκτες στα τότε κυβερνητικά αυτιά.

Τότε, όμως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έλεγε κουβέντα, υπηρετώντας τις ...αξίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ