Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Καλά τα λόγια, αλλά υπάρχουν πράξεις

«Είναι απαράδεκτο ο δήμος, που απασχολεί τόσες χιλιάδες εργαζόμενους, να μη σέβεται τα εργασιακά τους δικαιώματα, είτε αυτό αφορά τη μονιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των έκτακτων υπαλλήλων, είτε την ένταξη στα "βαρέα και ανθυγιεινά" όσων εργάζονται σε επιβαρυμένες εργασίες». Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μετά από επίσκεψή του στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, αναφερόμενος στους εκατοντάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο της Αθήνας.

* * *

Μόνο που ο Αλ. Τσίπρας «ξεχνά» ότι ο ΣΥΝ, σε όποιο δήμο και αν διοίκησε ή συνδιοίκησε με το ΠΑΣΟΚ, ήταν από τους πρωτοπόρους της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Συγκεκριμένα:

  • Στην Καισαριανή (ΣΥΝ): Οι εργαζόμενοι στο δήμο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν το 25% με 30%, με την τάση το ποσοστό αυτό να αυξάνεται. Προχωρά σε όλο και περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ή με μερική απασχόληση.
  • Στην Καλλιθέα (συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ): Το 20% των εργαζομένων στο δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις δουλεύουν με διάφορες συμβάσεις. Δεν υπάρχει γιατρός Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Στην Ελευσίνα (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ): Εφάρμοσε κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ενώ ο εσωτερικός οργανισμός του δήμου προβλέπει 480 εργαζόμενους, σήμερα ο δήμος έχει μόλις 180 και οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται με συμβασιούχους, προγράμματα και εργολάβους.
  • Στην Πετρούπολη (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ): Σύμφωνα με στοιχεία, έχουν προσληφθεί 70-80 εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις. Εκκρεμεί η πρόσληψη 42 εργαζομένων με 4ωρη απασχόληση για 20 μήνες και με μισθό 350 ευρώ το μήνα, για διάφορες ειδικότητες.
  • Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στην ΚΕΔΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς με το ΣΥΝ Χρήστος Παλαιολόγος, ήταν εκείνος που έκανε την εισήγηση για να ξεκινήσει η εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην Αυτοδιοίκηση.
Μεγάλες μπίζνες

Με ...«όνειρο» την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση του Δήμου της Αθήνας, στο άρμα της επιχειρηματικότητας, για τη ...«δημιουργία» όλων εκείνων των προϋποθέσεων για να ενισχυθούν οι διάφοροι φιλόδοξοι «επενδυτές», παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ, Νικ. Κακλαμάνης, το πρόγραμμα του συνδυασμού του, που τιτλοφορείται «ονειρευόμαστε και δημιουργούμε την Αθήνα».

* * *

Ετσι, στο πρόγραμμα του υποψηφίου της ΝΔ ξεκαθαρίζεται ότι ένα από τα «ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία» που «διατρέχουν οριζόντια τους άξονες του προγράμματος» είναι και η «διαβούλευση με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, εθελοντισμός, χορηγικά προγράμματα, συνέργειες με την κεντρική διοίκηση και άλλους δήμους και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα». Με αυτό τον τρόπο, επαναβεβαίωσε την αρχική «δέσμευσή» του, ότι δηλαδή όχι μόνο δε θα αποφύγει τη συνεργασία με τους ιδιώτες, αλλά αντίθετα «θα την επιδιώξει»...

Να, τι ονειρεύεται και τι προετοιμάζει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ