Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Να αναπτύξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη"

Συνάντηση των αντιπροσωπειών των ξένων οργανώσεων, που συμμετείχαν στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ, με την Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η ανάγκη ανάπτυξης του νεολαιίστικου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε κάθε χώρα ξεχωριστά και ο συντονισμός των προοδευτικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο ήταν ο κοινός τόπος, πάνω στον οποίο αναπτύχθηκε ο προβληματισμός των αντιπροσώπων των ξένων αντιπροσωπειών που την Κυριακή το πρωί συναντήθηκαν με την Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. "Οσο περνάει από το χέρι μας θα δουλέψουμε, ώστε το κομμουνιστικό κίνημα να αποκτήσει έντονη παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο", τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ οι αντιπρόσωποι από την πλευρά τους δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την εκτίμησή τους στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το ρόλο τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Οτο Ριβέρο, εκπρόσωπος της ΚΝ Κούβας ευχαρίστησε την ΚΝΕ για τη δουλιά που έκανε μέσα από την Ελληνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο στην Αβάνα. "Φεύγουμε από το Συνέδριο της ΚΝΕ με καλές εντυπώσεις για τη βαθιά σκέψη που αναπτύχθηκε", είπε.

"Οταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το κάναμε με βαθιά συνείδηση για το νόημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης", είπε ο Αλ Μαγκούτ από τη Δημοκρατική Ενωση Νέων Συρίας.Ο εκπρόσωπος της Νεολαίας Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας υπογράμμισε τη σημασία του συνεδρίου για την Οργάνωσή του. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα του είπε ότι, αν είχε δοθεί έγκαιρα το βάρος, που έπρεπε στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος και στην ενημέρωση του λαού ενάντια στην αντιδραστική προπαγάνδα, η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική.

"Η Πορτογαλία και η Ελλάδα παρουσιάζουν πολλά κοινά στον πολιτικό πολιτιστικό κοινωνικό και οικονομικό τομέα", τόνισε ο Νούνο Κόστα από την ΚΝ Πορτογαλίας.Παρακολουθώντας τις ομιλίες στο Συνέδριο, ανακαλύψαμε ότι έχουμε και άλλα κοινά, είπε. "Πιστεύουμε ότι ένας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε: Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στο Μάαστριχτ και τη νομισματική ένωση", τόνισε.

Ο Πάβελ Μπιλέφσκι από τη Νεολαία Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα στο κομμουνιστικό κίνημα με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ενότητας και αλληλεγγύης.

Με το ρεφρέν ενός τραγουδιού από την πατρίδα του χαιρέτισε την ΚΝΕ ο Μαρτσέλο Ροντρίγκεζ από τη Σοσιαλιστική Ενωση Νέων Βραζιλίας: "Μην παραδίδεις, συνέχισε τον αγώνα", έλεγε το τραγούδι.

Σε "ακόμα μεγαλύτερη συμβολή της ΚΝΕ στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της διεθνιστικής αλληλεγγύης στο νεολαιίστικο κίνημα", είπε ότι προσβλέπει ο Μουν Τσουλ από τη Σοσιαλιστική Νεολαία Κιμ Ιλ Γουγκ ΛΔ Κορέας.

Στο ρόλο που μπορεί να παίξει το νεολαιίστικο κίνημα στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο αναφέρθηκε ο Ματίας Ρούντολφ, εκπρόσωπος της FDJ(Ελεύθερη Γερμανική Νεολαία), ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του γερμανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια.

Τέλος, ο Βεντ, εκπρόσωπος της SDAJ (Σοσιαλιστική Εργατική Γερμανική Νεολαία) είπε: "Ηταν για μας μεγάλο μάθημα το συνέδριο για την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό". Ενισχύοντας και τους προηγούμενους ομιλητές τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι πρέπει να αναπτυχθούν οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις νεολαίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα(2008-09-25 00:00:00.0)
Με πολιτικές νεολαίες από τα Βαλκάνια(2007-07-07 00:00:00.0)
Μεγάλη η διεθνής απήχηση(2006-05-04 00:00:00.0)
Δεκάδες διεθνείς συμμετοχές(2002-09-18 00:00:00.0)
Ορατό σημάδι επανάκαμψης(1997-08-24 00:00:00.0)
Ηρακλής Τσαβδαρίδης(1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ