Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερώματα στην Μελίνα

Αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη,είναι αυτή την εβδομάδα η "Θεατρική βραδιά" του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ,καθώς συμπληρώνεται χρόνος από το θάνατό της. Από το αρχείο της ΕΡΤ, αύριο Κυριακή στις 22.00,θα μεταδοθεί το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Ορφέας στον Αδη",σε μια σπάνια ηχογράφηση του 1960. Η Μ. Μερκούρη ερμηνεύει τη Λαίντη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ τον Βαλ. Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν οι Δέσπω Διαμαντίδου, Μάρω Στεφανίδου, Ρίτα Μουσούρη και Κώστας Μπάκας κ.ά. Η σκηνοθεσία είναι του Μήτσου Λυγίζου και η μετάφραση του Νίκου Γκάτσου.

Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη ετοίμασε και το MEGA.Τη Δευτέρα στις 23.00,στο αφιέρωμα που ετοίμασε ο Θανάσης Λάλας, θα προβληθούν κομμάτια από τη ζωή και σκηνές από ταινίες της. Θα ακουστούν δυο ανέκδοτα τραγούδια της Ελένης Καραφινδρου, που η Μελίνα τα είχε τραγουδήσει στην Κύπρο.

Για την Μ. Μερκούρη, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι: Ζακ Λανγκ, Δέσπω Διαμαντίδου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Αλκη Ζέη, Μιχάλης Κακογιάννης, Μίμης Κουγιουμτζής, Γιώργος Λαζάνης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ