Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ψηλά το αστέρι...

Ο Ιωνικός κέρδισε και την ΑΕΚ παραμένοντας πρώτος χωρίς να 'χει δεχτεί μάλιστα γκολ. Εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Εμβλημα και... πράγμα. Το αστέρι εκτός από σήμα του περιγράφει φέτος την πραγματικότητα για τον Ιωνικό. Η ομάδα τού Γιάτσεκ Γκμοχ κέρδισε προχτές την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και απέδειξε πως η πρωτιά με μηδέν παθητικό δεν είναι συγκυριακή. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κέρδισε το χλομό Ολυμπιακό, χάνοντας όπως επισημαίνουν πολλοί ευκαιρία για μεγάλο σκορ. Κατά τ' άλλα μάλλον αναμενόμενα ήταν τ' αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής.

Η ξέφρενη κούρσα του Ιωνικού συνεχίστηκε χτες και στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το 0 - 2 εν τέλει κρίνεται δίκαιο με βάση το νόμο του ποδοσφαίρου. Στην Ενωση ψάχνονται και οι επικρίσεις για τον Ντουμιτρίου δυναμώνουν. Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι αγώνες με Στουρμ Γκρατς και Παναθηναϊκό θα είναι καθοριστικοί. Οι γηπεδούχοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες, σ' αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν και ουσία. Οι μεν έδειχναν να θέλουν αλλά να μην μπορούν (κακή κυκλοφορία, άσχημες επιλογές) οι δε απέδειξαν ότι είναι ομάδα. Δημιουργικό κέντρο, σφιχτή άμυνα, επικίνδυνη επίθεση. Πλήρης επικράτηση του Γκμοχ επί του Ντουμιτρίου. Ο διαιτητής Τεβεκέλης, ελέγχεται στον πειθαρχικό τομέα.

"Θα κάνουμε καλό χειμώνα" ανέφερε ο Πολωνός τεχνικός, παραδεχόμενος ότι πλέον οι στόχοι του Ιωνικού αλλάζουν. Περισσότερα θα πει μετά την 10η αγωνιστική.

"Πάλι καλά που χάσαμε μόνο 2 - 1". Τα λόγια του Μπάγεβιτς σκιαγραφούν όσα έγιναν στη συμπρωτεύουσα. Στο... ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ντέρμπι (αμφότεροι ήθελαν θετικό αποτέλεσμα, για να μπουν με ανεβασμένη ψυχολογία σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ) ο ΠΑΟΚ επικράτησε κατά κράτος του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι παρ' ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πήραν τη νίκη. Είχαν πάθος, δύναμη, σύνολο. Κέρδισαν το κέντρο, τις προσωπικές μονομαχίες και τελικά το παιχνίδι.

Η ένσταση που πήγε να καταθέσει ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (έφτασε Αθήνα στις 4 το πρωί, έπαιξε στις 3 το απόγευμα) δεν έγινε δεκτή. Με ένσταση απειλεί και ο Ηρακλής. Το 1 - 0 λοιπόν ίσως αλλάξει στα χαρτιά.

Εστω και στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας κέρδισε δίκαια την Παναχαϊκή, ενώ το 5 - 2 της Ξάνθης επί της Καβάλας είναι το σκορ της αγωνιστικής. Νίκη αφιερωμένη στους τραυματίες από τον Πανηλειακό. Η βελτίωση στην υγεία τους επέτρεψε στον Ραβούση να επισημάνει το πειθαρχικό τους παράπτωμα (παράβαση ωραρίου) και τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτό. Μόνο το νικητήριο γκολ άξιζε στον αγώνα Προοδευτικής - Καλαμάτας, πρώτη συγκομιδή τριών βαθμών στη Ν. Σμύρνη για τον Πανιώνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ